ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Σαιξπηρικός «Ριχάρδος Γ΄» στο Σύγχρονο Θέατρο

Ένας προδομένος από τη φύση, σακάτης, κουτσός, κακόθωρος, ιντριγκαδόρος και σκληρός πρίγκιπας της Αγγλίας στήνει παγίδες και σπέρνει ζιζάνια, σκοτώνει ανελέητα άντρες, γυναίκες και παιδιά, εχθρούς και φίλους, όλα για να κατακτήσει τον πολυπόθητο θρόνο.
Στον τρομακτικό, φιλόδοξο και σαγηνευτικό κόσμο του «Ριχάρδου Γ΄» μάς βυθίζει το σπουδαίο θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που, στο πλαίσιο του έτους Σαίξπηρ για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά, σε διασκευή του Σάββα Κυριακίδη και σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά, με την Καίτη Κωνσταντίνου στον ρόλο του Ριχάρδου, στο Σύγχρονο Θέατρο, από τις 24 Οκτωβρίου, για 20 παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 το βράδυ.
Η παράσταση αποτελεί μια νεο - goth απόδοση του δύσκολου αυτού έργου, ισορροπώντας ανάμεσα στην ποίηση και το πνεύμα του Σαίξπηρ και τη σημερινή πραγματικότητα.
Ο σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει: «Σε έναν κόσμο που καταρρέει, ο Ριχάρδος ο Γ΄, με τους μηχανισμούς εξουσίας και τον αέναο κύκλο του αίματος να φορτίζεται με νέες σημασίες και αλήθειες, μπορεί να κυνηγάει την εξουσία ως παιχνίδι - πρόφαση, για να γκρεμίσει κάθε έννοια ηθικής και νομιμότητας, αποκαλύπτοντας την κενότητα των περιεχομένων τους. Μιας ηθικής που έγινε απλώς και μόνον, για να παραβιάζεται, και μιας νομιμότητας που λειτουργεί ως νομιμοφάνεια.
Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Κώστας Καρθαίος, διασκευή: Σάββας Κυριακίδης, σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνικά - κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου, φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, μουσική: Κώστας Βόμβολος, κίνηση: Αλίκη Καζούρη, σχεδιασμός μακιγιάζ: Αχιλλέας Χαρίτος, βοηθός σκηνοθέτη: Μάκης Μεζόπουλος. Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά):  Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιώργος Βουβάκης, Θωμάς Γκαγκάς, Καίτη Κωνσταντίνου, Γιάννης Λεάκος, Μιχάλης Μουλακάκης, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου.

Πληροφορίες
Σύγχρονο Θέατρο: Ευμολπιδών 45 - Γκάζι, τηλ.: 210 3464380. Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 15 ευρώ, φοιτητικό - άνεργοι - ΑΜΕΑ: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes