ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Μπομπ Ντίλαν: Αναίρεσε ενδείξεις αποδοχής του Νόμπελ Λογοτεχνίας

Έπειτα από πέντε ημέρες, ο Μπομπ Ντίλαν, με μια διακριτική κίνηση, έδειξε ότι «αποδέχεται» το Νόμπελ Λογοτεχνίας με το οποίο τιμήθηκε –καθώς σε ανάρτηση της ιστοσελίδας του για νέο βιβλίο με στίχους του, μεταξύ των άλλων διακρίσεών του, συμπεριελήφθη και το: «βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας».
Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα αφαιρέθηκε η επίμαχη φράση. Απομένει, λοιπόν, να δούμε αν ο μουσικός θρύλος θα εμφανιστεί στην ειδική τελετή απονομής στη Στοκχόλμη, στις 10 Νοεμβρίου.
Τη Δευτέρα, η μόνιμη γενική γραμματέας της επιτροπής των Νόμπελ, Σάρα Ντάνιους δήλωσε ότι η Ακαδημία θα σταματήσει τις προσπάθειες επικοινωνίας με τον μεγάλο ερμηνευτή. Παρότι έστειλε email και επικοινώνησε με ανθρώπους τού περιβάλλοντος του Ντίλαν, ο ίδιος ο μουσικός δεν επικοινώνησε ποτέ προσωπικά μαζί της.
Την ημέρα ανακοίνωσης του Νόμπελ, ο 75χρονος Ντίλαν εμφανίστηκε επί σκηνής στο Λας Βέγκας αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στην τιμητική αυτή διάκριση αλλά και το χρηματικό ποσό που την συνοδεύει.
Δεν είπε καν αν σκέφτεται να μην το αποδεχτεί. Η Ντάνιους δήλωσε ότι «δεν ανησυχεί» και εμφανίστηκε σίγουρη ότι ο Μπομπ Ντίλαν θα εμφανιστεί στην τελετή απονομής.


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes