«Μόλις χώρισα» στο θέατρο Κιβωτός

Τι μπορεί να συμβεί, όταν συμπέσουν ένα πάρτι γενεθλίων και ένας χωρισμός; Πόσο πολύπλοκα μπορούν να γίνουν τα πράγματα από ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή;  Και τι ακολουθεί, όταν λες, τελικά, «Μόλις χώρισα»;
Η κωμωδία «Μόλις χώρισα» των Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου, που αγάπησαν το κοινό και οι κριτικοί, ανεβαίνει σε μια νέα εκδοχή που φλερτάρει με το μιούζικαλ, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μυριανθόπουλου, στο θέατρο Κιβωτός, από τις 19 Οκτωβρίου.
Ένα ζευγάρι χωρίζει, μια μητέρα βρίσκεται σε παράκρουση και οι φίλοι τους ετοιμάζουν ένα μοναδικό πάρτι γενεθλίων με ελληνικές μελωδίες, που έχουμε αγαπήσει από προηγούμενες δεκαετίες. Τα πράγματα περιπλέκονται, όταν, στην παρέα, προστίθενται ένας Ισπανός, μια ντίλερ της Tupperware, το pizza boy της περιοχής κι ένας γνωστός dj.
«Υπάρχει σωστός τρόπος να αντιμετωπίσεις έναν χωρισμό»;
«Το “Μόλις χώρισα” ήταν πάντα ένα πάρτι» σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης. «Από το 1998 που πρωτοανέβηκε, μέχρι και την κινηματογραφική του μεταφορά το 2008, πρότεινε πάντα μια ευφάνταστη λίστα τραγουδιών, που μας κάνουν να σκεφτόμαστε τα καλά στοιχεία της καθημερινότητάς μας. Αυτό το “φλερτ” του θεατρικού έργου με το μιούζικαλ με έβαλε στη σκέψη ότι, την επόμενη φορά που θα ανέβει, θα μπορούσε να έχει αυτήν τη μορφή. Κι έτσι κι έγινε!
Το 2016, λοιπόν, το “Μόλις χώρισα “ανεβαίνει σαν “τζουκ μποξ μιούζικαλ”, με πασίγνωστες και αγαπημένες ελληνικές μελωδίες, από τη δεκαετία του 1970 - 80. Η ολοκαίνουργια και φρέσκια παρέα, που παίρνει τα ηνία από τις προηγούμενες διανομές, αναβαθμίζει τον τρόπο που εκφράζονται οι ήρωές μας και προεκτείνει την ερμηνεία της με τα ζωντανά τραγούδια. Ένας dj επί σκηνής, και το διαδραστικό παιχνίδι που προτείνει το έργο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Μια ισορροπία, που αλλάζει συνεχώς ανάμεσα στον θεατρικό λόγο, τη χορογραφία, το τραγούδι, το θέαμα, κρατάει σπαρταριστό μπροστά μας το ερώτημα: “Υπάρχει σωστός τρόπος να αντιμετωπίσεις έναν χωρισμό;”.
Μια καινούργια γενιά τριαντάρηδων, λοιπόν, που έχει ήδη αποφασίσει τις αρχές της ζωής που θέλει να ακολουθήσει, προβληματίζεται πάλι για το πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις μας, φιλικές, ερωτικές και οικογενειακές. Και, πάνω απ’ όλα, εύχεται σε όλους αυτούς που μας χώρισαν ή θα μας χωρίσουν, να είναι πάντα καλά!».
Ταυτότητα παράστασης
Συγγραφείς: Βασίλης Μυριανθόπουλος - Βαγγέλης Χατζηνικολάου, σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος, σκηνικά: Ηλίας Γαβριήλ - Βασίλης Καραργύρης, κοστούμια: Θανάσης Γκασιόνης, ενορχήστρωση - επιμέλεια μουσικής: Kon Cept, χορογραφίες: Άννα Μάγκου, φωτισμοί: Βασίλης Καραργύρης, μακιγιάζ: Βασίλης Γκέλης, επιμέλεια μαλλιών: Γεώργιος Δουδέσης, φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης, βοηθός σκηνοθέτη: Τάκης Παρασκευόπουλος, γραφιστικά: Γιάννης Γεωργιάδης, παραγωγή: Φιλοθέατον Ε.Ε.. Παίζουν: Μέμος Μπεγνής,  Νάντια Μπουλέ,  Σόφη Ζαννίνου, Μαρία Γεωργιάδου, Ορφέας Παπαδόπουλος,  Αντιγόνη Ψυχράμη, Δημήτρης Λιακόπουλος, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Αντώνης Σταμόπουλος, Γιάννης Μανιατόπουλος, Αλεξάνδρα Σπύρου, Μαρία Δελετζέ, Φένια Ζαχαρίου, Μιχάλης Κουναλάκης, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Αλέξανδρος Έντμαν.
Πληροφορίες
Θέατρο Κιβωτός: Πειραιώς 115 - Γκάζι (σταθμός Μετρό: Κεραμεικός), τηλ.: 210 3427426. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Κυριακή: 19:30, Πέμπτη και Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18:00 και 21:00. Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο απόγευμα: θέσεις στις σειρές από 1 έως 5: 18 ευρώ, λοιπές σειρές: 15 ευρώ, φοιτητές και άνω των 65: 12 ευρώ, άνεργοι: 10 ευρώ, Σάββατο βράδυ και Κυριακή: θέσεις στις σειρές από 1 έως 5: 23 ευρώ, λοιπές σειρές: 18 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Η παράσταση «Commun» της ομάδας Creo Dance Company στο θέατρο Πόρτα

Η παράσταση «Commun» της ομάδας Creo Dance Company, μετά την πρεμιέρα της στη Δανία, έρχεται για πρώτη φορά στις οθόνες on demand από τη σκη...