Τα Panama Papers στη μεγάλη οθόνη

Η υπόθεση των Panama Papers φαίνεται ότι θα αποτελέσει τη νέα μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του δικτύου Netflix.
Η ταινία θα βασίζεται στις περιγραφές των Frederik Obermaier και Bastian Obermayer, των δύο Γερμανών ερευνητών δημοσιογράφων που αποκάλυψαν την υπόθεση. Η αμερικανική εταιρεία ανέφερε πως απέκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα του βιβλίου τους που εκδόθηκε τον Ιούνιο με τίτλο «Breaking the Story of How the World's Rich and Powerful Hide Their Money».
Οι δύο δημοσιογράφοι ήταν οι μόνοι που μπόρεσαν και απέκτησαν τα 11,5 εκατ. απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν από ανώνυμη πηγή της εταιρείας Mossack Fonseca του Παναμά, ενός από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία εταιρειών offshore του κόσμου.
 «Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική πολιτική ιστορία των τελευταίων χρόνων. Φαντάζομαι θα υπάρξουν πολλές διαφορετικές ιστορίες και οπτικές της ιστορίας αυτής. Πιστεύουμε ότι η δική μας θα είναι η πιο ολοκληρωμένη», δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian ο Ted Sarandos, από το γραφείο περιεχομένου του δικτύου.

Το όνομα του σκηνοθέτη και του σεναριογράφου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, αλλά την εποπτεία της ταινίας θα έχει η εταιρεία John Wells Productions, του παραγωγού και σκηνοθέτη John Wells.  Πέρυσι, ο Wells σκηνοθέτησε την ταινία «Burnt», με πρωταγωνιστή τον Bradley Cooper.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η παράσταση «Commun» της ομάδας Creo Dance Company στο θέατρο Πόρτα

Η παράσταση «Commun» της ομάδας Creo Dance Company, μετά την πρεμιέρα της στη Δανία, έρχεται για πρώτη φορά στις οθόνες on demand από τη σκη...