Μουσικές μελωδίες στο Λόφο του Στρέφη

Μία εναλλακτική πρόταση στην καλοκαιρινή διασκέδαση στην πόλη αποτελεί ο κύκλος εκδηλώσεων «Μουσικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων κάθε Δευτέρα, από 13 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου.
Ο Λόφος του Στρέφη αποκτά και φέτος ζωή, καθώς γίνεται για δεύτερη χρονιά χώρος διοργάνωσης εκδηλώσεων, που στόχο έχουν να φέρουν κοντά τους ανθρώπους και να ζωντανέψουν τη γειτονιά μέσα από πολιτιστικές δραστηριότητες. Βραδιές με αφιερώματα σε σημαντικούς μουσικούς, παραστάσεις με χαρακτήρα, καλλιτέχνες που επί σκηνής δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα, με σκοπό την ανάδειξη του λόφου, αλλά και την αναβάθμιση της περιοχής και των ανθρώπων της.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Θέμης Ροδαμίτης, ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Βασίλης Λέκκας.
Αναλυτικά πρόγραμμα εκδηλώσεων
Δευτέρα 13 Ιουνίου      
«Αφιέρωμα στον κορυφαίο σαξοφωνίστα της jazz Charlie Parker»
Ένα μουσικό και λογοτεχνικό αφιέρωμα στον μουσικό και συνθέτη που χάραξε με το ύφος και τις δημιουργίες του έναν μοναδικό δρόμο για την παγκόσμια μουσική σκηνή, ενέπνευσε τους νεότερους και έβαλε τις βάσεις ώστε η τζαζ μουσική να ανοίξει τα φτερά της στον παγκόσμιο ορίζοντα.
Επί σκηνής, ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης με την Κατερίνα Πολέμη και το κουιντέτο του. Η ηθοποιός Ευδοκία Στατήρη, θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο του Χούλιο Κορτάσαρ «Ο Κυνηγός».

Λουδοβίκος των Ανωγείων.
Δευτέρα 27 Ιούνιου     
«Ταξίδι στη Μεσόγειο»
Συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων
Θαλασσινές ποιητικές ιστορίες, πλοία προς άγνωστα ταξίδια, φάροι, δρόμοι του εμπορίου αλλά και της συνύπαρξης του πολέμου και της ειρήνης, της πολυπολιτισμικότητας και του διαρκούς διαλόγου. Ένα μουσικό παραμύθι με πολλά τραγούδια και σύντομες ποιητικές αφηγήσεις.
Δευτέρα 4 Ιουλίου
«Ο ερωτικός Μίκης Θεοδωράκης και ο πολιτικός Μάνος Χατζιδάκις»
Συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα
Μέσα από τραγούδια τους που αγαπήσαμε, από την στάση της ζωής τους, αλλά και τον λόγο τους,  που αποτυπώθηκε στη μακρά και δημιουργική διαδρομή τους,  παρουσιάζεται μια  βραδιά που ρίχνει φως στις πλευρές των δύο συνθετών που έμειναν περισσότερο στη σκιά. Επιλογή κειμένων και αφήγηση Θέμης Ροδαμίτης.

Κυβέλη Καστοριάδη.
Δευτέρα 11 Ιουλίου
«Songs of Love and Sorrow»
Συναυλία με τους Κυβέλη Καστοριάδη και Ορέστη Καλαμπαλίκη
Πρόγραμμα ποιητικών και ερωτικών τραγουδιών, που ερμηνεύονται σε πέντε γλώσσες. Τραγούδια με ιδιαίτερο θεματικό περιεχόμενο που θα αποδοθούν σε διάφορες γλώσσες. Ο Serge Gainsbourg συναντά το ελληνικό δημοτικό τραγούδι, το Μεξικό του ’50 και την Γερμανία του ’30. Το πρόγραμμα  αναμιγνύει standards και μικρούς θησαυρούς παραμελημένους σε μια γωνιά της μνήμης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Η παράσταση «Commun» της ομάδας Creo Dance Company στο θέατρο Πόρτα

Η παράσταση «Commun» της ομάδας Creo Dance Company, μετά την πρεμιέρα της στη Δανία, έρχεται για πρώτη φορά στις οθόνες on demand από τη σκη...