ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Γιώργος Λάνθιμος και Κόλιν Φάρελ ξανά μαζί στο κινηματογράφο

Ο Γιώργος Λάνθιμος θα συνεργαστεί για ακόμα μια φορά με τον Κόλιν Φάρελ, στη νέα του ταινία με τίτλο «The killing of a sacred deer» (Ο φόνος ενός ιερού ελαφιού), που ξεκινάει γυρίσματα τον Αύγουστο.
Η υπόθεση της ταινίας είναι εμπνευσμένη από τραγωδία του Ευριπίδη και επικεντρώνεται στον Στίβεν, χαρισματικό χειρουργό, και έναν έφηβο που επιδιώκει να τον εντάξει στην κατακερματισμένη του οικογένεια. Όταν οι πράξεις του νεαρού γίνονται δραματικά κυνικές, η ιδεατή ζωή του Στίβεν γκρεμίζεται, ωθώντας τον να πράξει μια αδιανόητη θυσία.
Η ανακοίνωση συμπίπτει με την έξοδο του «Αστακού» στις αμερικανικές αίθουσες, πέντε χρόνια μετά την υποψηφιότητα για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας του «Κυνόδοντα» και έναν χρόνο μετά τη βράβευση του «Lobster» στην Κρουαζέτ, γεγονός που επικύρωσε το ονοματεπώνυμο του σκηνοθέτη ως ένα από τα δυνατότερα της ευρωπαϊκής κινηματογραφίας.
Ο «φόνος του ιερού ελαφιού» αποτελεί αυτή την περίοδο ένα από τα διάφορα πρότζεκτ που ο Έλληνας σκηνοθέτης έχει στα σκαριά καθώς, όπως είναι γνωστό από το φθινόπωρο του 2015, ετοιμάζει παράλληλα το ιστορικό δράμα «The favourite», σε σενάριο των Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα, με πρωταγωνίστριες την Ολίβια Κόλμαν, την Έμα Στόουν και τη Ρέιτσελ Βάις. Μια ταινία που θα παρουσιάσει τα παρασκήνια των πολιτικών μηχανορραφιών την εποχή της βασίλισσας Άννας, κατά τον 17ο αιώνα.

Μετά τον «Κυνόδοντα», τις «Άλπεις» και το - βραβευμένο στο Φεστιβάλ των Καννών - «The Lobster», ο Γιώργος Λάνθιμος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μια ταινία με ιστορικό περιεχόμενο, την οποία θα αναμένουν με ενδιαφέρον οι απανταχού σινεφίλ.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes