ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Μοναδικές ταινίες στο Φεστιβάλ Κορεατικού Κινηματογράφου

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από 18 έως 20 Απριλίου
Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας και το Ίδρυμα της Κορέας διοργανώνουν το Φεστιβάλ Κορεατικού Κινηματογράφου 2016, στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τη Δευτέρα 18 έως και την Τετάρτη 20 Απριλίου.
Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει τρεις διακεκριμένες ταινίες (με ελληνικούς υπότιτλους) από τη Δημοκρατία της Κορέας: το αστυνομικό θρίλερ «Α hard day», την κωμωδία δράσης «Secretly, greatly» και το ρομαντικό δράμα «Always». Η είσοδος των κινηματογραφόφιλων στην προβολή της ταινίας «Α hard day», τη Δευτέρα 18 Απριλίου, στις 7.30 το απόγευμα, γίνεται μόνο με προσκλήσεις, οι οποίες διατίθενται από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας (gremb@mofa.go.kr), ενώ, για τις άλλες δύο ταινίες, η είσοδος είναι ελεύθερη (με απαραίτητη την κράτηση θέσεων στο 210 3418579, Δευτέρα - Παρασκευή: 10 π.μ. – 2 μ.μ.).


Πρόγραμμα Φεστιβάλ
Δευτέρα 18 Απριλίου, στις 7.30 μ.μ. (είσοδος μόνο με προσκλήσεις)
«Α hard day» (2014, διάρκεια: 111΄): αστυνομικό θρίλερ, σε σενάριο  και σκηνοθεσία Kim Seong - hun, με πρωταγωνιστές τους Lee Sun - kyun και Cho Jin - woong. Ένας ντεντέκτιβ ανθρωποκτονιών, στον δρόμο της επιστροφής από την κηδεία της μητέρας του, εμπλέκεται σε ένα μοιραίο αυτοκινητικό ατύχημα, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο. Προσπαθώντας να καλύψει το ατύχημα, κρύβει το πτώμα του άνδρα στο φέρετρο της μητέρας του. Λίγες μέρες αργότερα, λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από έναν μυστηριώδη άνδρα, που ισχυρίζεται ότι είδε το συμβάν και είναι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος.

Τρίτη 19 Απριλίου, στις 8 μ.μ. (ελεύθερη είσοδος)
«Secretly, greatly» (2013, διάρκεια: 123΄): κωμωδία δράσης, σε σκηνοθεσία Jang Cheol - soo, με πρωταγωνιστές τους Kim Soo hyun, Park Ki - Woong και Lee Hyun Woo, οι οποίοι υποδύονται τρεις κατάσκοπους της Βόρειας Κορέας, που έχουν διεισδύσει στη Νότια Κορέα. Έχουν καταφέρει να προσαρμόσουν τις ζωές τους σε μία μικρή κωμόπολη, περιμένοντας διαταγές, ώσπου, μια μέρα, λόγω μιας ξαφνικής αλλαγής εξουσίας στη Βόρεια Κορέα, η αποστολή τους αποδεικνύεται ότι είναι η αυτοκτονίας τους.


«Always».
Τετάρτη 20 Απριλίου, στις 8 μ.μ. (ελεύθερη είσοδος)
«Always» (2011, διάρκεια: 106΄): ρομαντικό δράμα, σε σκηνοθεσία Song Il - gon, με πρωταγωνιστές τον So Ji sub και την Han hyo joo. Ένα ειδύλλιο μεταξύ ενός πρώην μποξέρ, που έχει απομονωθεί από τον κόσμο, και μίας τυφλής, αλλά ζωηρής πωλήτριας σε τηλεμάρκετινγκ. Η σχέση τους επισκιάζεται από τις αποκαλύψεις του παρελθόντος.
Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος - Αθήνα, τηλ.: 210 3418550.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes