ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Η «νεολαία που καινοτομεί» στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εγκαινιάζει τον κύκλο «Η νεολαία που καινοτομεί» στις 4 Απριλίου με θέμα « Η τέχνη του να οραματίζεσαι το μέλλον» και δίνει το λόγο σε νέους Γάλλους και Έλληνες που επιθυμούν να αλλάξουν τον κόσμο!

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εγκαινιάζει τον νέο τριετή κύκλο του «Η νεολαία που καινοτομεί», ο οποίος έχει ως στόχο να αναδείξει τις τεράστιες δυνατότητες καινοτομίας της Γαλλίας και της Ελλάδας, μέσα από πρωτοβουλίες νέων Γάλλων και Ελλήνων που επιθυμούν να επινοήσουν εκ νέου την κοινωνία μας στη βάση ενός νέου περισσότερο συνεργατικού, αλληλέγγυου και με μεγαλύτερο σεβασμό στο περιβάλλον μοντέλου. Το πρώτο ραντεβού του κύκλου θα διεξαχθεί στις 4 Απριλίου από τις 18:00 έως τις 22:30.
Διάλειμμα Οι συμμετέχοντες από τις 20.00 έως τις 20.30 θα συγκεντρωθούν στο χώρο υποδοχής, στο ισόγειο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, για ένα ευχάριστο διάλειμμα, δοκιμάζοντας φαγητά που θα έχει ετοιμάσει η « κοινωνική κουζίνα » του Jai Mexis.

Photocall οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κάνουν την παρουσίασή τους ως « θετικοί συνωμότες», εκδηλώνοντας την διάθεσή τους να αλλάξουν τον κόσμο, ποζάροντας στον χώρο υποδοχής του Γαλλικού Ινστιτούτου διαμορφωμένο για το Photocall με μηνύματα γραμμένα σε πινακίδες/αφίσες, όπως #conspirateurspositifs (η καμπάνια αυτή ανεβάζει σ’ένα φόντο φλούο, μηνύματα που μας προβληματίζουν και μας προτρέπουν να αντιδράσουμε θετικά για το μέλλον), καλλιτέχνης, ρομαντικός, 100% bio, geek, διανοούμενος. (Από τις 17.00 έως τις 21.00)

Διάλεξη και παρουσίαση προτάσεων Θα ακολουθήσει, στις 20.30, στο auditorium Théo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου, η Διάλεξη-Συζήτηση του Mathieu Baudin, συνιδρυτή του Institut des Futurs Souhaitables και της πρωτοβουλίας των « conspirateurs positifs/ θετικών συνωμοτών, με θέμα «Η Τέχνη του να οραματίζεσαι το μέλλον» και μετά θα παρουσιαστούν οι προτάσεις που επινοήθηκαν στη διάρκεια του πρωταθλήματος των Επιθυμιών. Το βραβείο της καλύτερης πρότασης θα απονείμει ο κος Christophe Chantepy, Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Στη βραδιά συμμετέχουν τo Ιnstitut des Futurs Souhaitables, η «γαλλική σχολή του ανασχεδιασμού», που απευθύνεται σε όλους αυτούς που επιθυμούν να συμμετέχουν στην οικοδόμηση ενός κόσμου περισσότερο επιθυμητού, το Place Identity, ένας ελληνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αναπτύσσει ανθρώπινα δίκτυα και προγράμματα, για την αστική αναγέννηση και την πολιτική καινοτομία εντάσσοντας τους πολίτες στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και η Κοινωνική Κουζίνα του Jai Mexis που προτείνει στους εθελοντές της να μαγειρέψουν για τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και στη συνέχεια να μοιραστούν ένα γεύμα όλοι μαζί σε ένα πνεύμα αλληλεγγύης.

Είσοδος ελεύθερη, εξαιρουμένου του πρωταθλήματος επιθυμιών, και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση


Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος Σίνα 31, 2103398600, www.ifg.gr

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes