ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Το Θέατρο Τέχνης υποδέχεται την άνοιξη με πέντε νέες παραστάσεις

To Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν εγκαινιάζει το θεσμό της “ανοιξιάτικης περιόδου” με πέντε καινούριες παραγωγές που θα ανέβουν στις σκηνές της Φρυνίχου και του Υπογείου κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.
Ο Παντελής Δεντάκης, η Όλια Λαζαρίδου, η Μαριάννα Κάλμπαρη και οι ομάδες Vasistas και “Κι όμΩς Κινείται” συμμετέχουν στην ανοιξιάτικη σεζόν του Θεάτρου Τέχνης με πρώτη παραγωγή το "Αγαπημένε μου Χέρμπερτ" που ανεβαίνει στις 8 Απριλίου στη Φρυνίχου.
Γραμμένο το 1982 από τον συγγραφέα, εικαστικό και κινηματογραφιστή Χέρμπερτ Άχτερνμπους το έργο, μας μεταφέρει στη δίνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου η Λουίζε αναγκάζεται ν’ αποχωριστεί τον 3χρονο γιο της Χέρμπερτ. Τα επόμενα 17 χρόνια μητέρα και γιος θα βρεθούν ελάχιστες φορές και ουσιαστικά η σχέση τους θα συνεχίσει να υπάρχει μέσα από την αλληλογραφία τους. Όταν πια ο Χέρμπερτ πάρει το απολυτήριό του, θα έρθει να βρει τη Λουίζε για μια καινούργια αρχή ή για έναν τελευταίο αποχαιρετισμό. Μέσα στον εύθραυστο κόσμο της συνάντησης τους, εισβάλει η Έλλα, που θα λειτουργήσει ως καταλύτης και θα επισπεύσει τη λύση.
“Το Αγαπημένε μου Χέρμπερτ είναι ένα αυτοβιογραφικό έργο, που φανερώνει έναν άνθρωπο με πολύ δύσκολη και τραυματική παιδική ηλικία” σημειώνει ο σκηνοθέτης Παντελής Δεντάκης. 
Τη σκυτάλη παίρνουν η παραγωγή “Άσμα Ασμάτων - μια νύχτα κάτω από τα άστρα” σε μετάφραση Γιώργου Σεφέρη και σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου (Απρίλιος, Υπόγειο), το “La nada ΝΟΥΑΡ” της ομάδας ακροβατών και χορευτών “Κι όμΩς Κινείται” (Μάιος, Φρυνίχου) και τα “Ημερολόγια Αγκαλιάς” μια παράσταση για τους πρόσφυγες και τους εθελοντές που στέκονται δίπλα τους, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη (Μάιος, Φρυνίχου).
Η “ανοιξιάτικη περίοδος” κλείνει τον Ιούνιο με την ομάδα Vasistas να ανεβάζει το νέο βιογραφικό, σκηνικό ποίημα του Ευθύμη Φιλίππου “απολογίες 4 & 5” σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη (Φρυνίχου).
 Οι παραστάσεις που συνεχίζονται
Στη σκηνή της Φρυνίχου, οι παραστάσεις της Bijoux de Kant “Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα” και του Βασίλη Παπαβασιλείου “Σιχτίρ ευρώ Μπουντρούμ δραχμή θα πεις κι ένα τραγούδι” ολοκληρώνονται την Τετάρτη 18 Μαΐου και το Σάββατο 23 Απριλίου.

Η “Αδαμαντία” του Παναγιώτη Μέντη σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη ολοκληρώνει τις παραστάσεις της την Μεγάλη Τρίτη (26 Απριλίου) και η παράσταση “Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί” του Ίψεν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά συνεχίζεται στο Υπόγειο έως την Κυριακή 29 Μαΐου.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes