ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Έφυγε από τη ζωή «το πέμπτο σκαθάρι» των Beatles

Πέθανε ο δισκογραφικός παραγωγός των Beatles, ο Sir George Martin, ο οποίος ήταν γνωστός ως το «πέμπτο μέλος των Beatles», σε ηλικία 90 ετών.
Ο ντράμερ των Beatles, ο Ringo Starr έγραψε στο Twitter ότι η απουσία του Sir George θα είναι αισθητή.
O Sir George ήταν ο παραγωγός σε περισσότερους από 700 δίσκους του συγκροτήματος.
Έχει επίσης συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Gerry and the Pacemakers, η Shirley Bassey και η Cilla Black.
Η καριέρα του διήρκεσε επτά δεκαετίες και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς. Αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα από τα πιο δημιουργικά ταλέντα της μουσικής.
Ήταν γιος ενός ξυλουργού από το βόρειο Λονδίνο και βοήθησε τους Beatles να αποκτήσουν παγκόσμια επιτυχία καθώς ήταν επικεφαλής της δισκογραφικής Parlophone όταν πρώτη φορά άκουσε το demo τους, το 1962.
Τα επόμενα χρόνια συνέβαλε στη σύνθεση και την παραγωγή πολλών από τις μεγάλες επιτυχίες των τεσσάρων σκαθαριών, συμπεριλαμβανομένου του "Yesterday" και του "Love Me Do". Η αυτοβιογραφία του "All You Need Is Ears" του 1979 περιγράφει το πως ανακάλυψε τους Beatles και τη δημιουργική τους πορεία.
Ο Μάρτιν στέφθηκε ιππότης το 1996. Το 2006 σε συνεργασία με τον γιο του βοήθησε στη δημιουργία του σόου "Love" του Cirque du Soleil που αντλεί την έμπνευσή του από τους Beatles στο Λας Βέγκας, το οποίο και του χάρισε τα δυο πιο πρόσφατα Grammy του.
Εξάλλου το όνομά του έχει καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως του πιο επιτυχημένου παραγωγού στην ιστορία της ανθρωπότητας, με περισσότερα από 50 σίνγκλς που έκαναν επιτυχία και έφτασαν στο Νο 1 σε περίοδο πέντε δεκαετιών μόνον στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes