ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

«Πρίγκιπας και φτωχός» στηρίζει τα παιδιά του κόσμου

Μέσα από ένα ονειρικό ταξίδι που ισορροπεί ανάμεσα στην Ιστορία και τον μύθο, το παραμύθι της Κέλλυς Σταμουλάκη, «Πρίγκιπας και φτωχός», στέκεται δίπλα στα παιδιά του κόσμου που το έχουν ανάγκη, διοργανώνοντας μία παράσταση αγάπης, στο «Αβάκιο - Παιδικό Στέκι», στις 14 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι.
Σε συνεργασία με τη γενική πρόξενο Ακτής Ελεφαντοστού και πρόεδρο της Ελληνικής Δράσης Αφρικής, Μέρω Κεσεσίογλου, η δημιουργός της παράστασης, Κέλλυ Σταμουλάκη, προχωρά σε μία εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης, με σκοπό να διαθέσει μέρος των εσόδων στο Ορφανοτροφείο ΕΛΛΑΣ, όπου φιλοξενούνται 450 παιδιά, των οποίων οι γονείς απεβίωσαν από τον ιό HIV/AIDS και τα ίδια είναι φορείς. Το ορφανοτροφείο έχει ιδρύσει η οργάνωση Ελληνική Δράση Αφρικής, η οποία δραστηριοποιείται στην Αφρική, πάνω από 25 χρόνια, και έχει θέσει ως βασικούς στόχους της την επαρκή σίτιση, την περίθαλψη, την εκπαίδευση και την απασχόληση.
Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κέλλυ Σταμουλάκη, τη μουσική ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και την ενορχήστρωση ο Μαυρίκιος Μαυρικίου. Οι ερμηνεύτριες Μελίνα Κανά και Κωνσταντίνα εναλλάσσονται στον κεντρικό ρόλο της Μούσας, πλαισιωμένες από τον Τάσο Χαλκιά, τον Ορέστη Τρίκα, τη Νίκη Γρανά και έναν δεκαπενταμελή θίασο.
Την εκδήλωση θα προλογίσει η πρόεδρος του Ιδρύματος «Σπίτι του Ηθοποιού», Άννα Φόνσου, γνωστή για τις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης. Στον χώρο του θεάτρου θα υπάρχει facepainting, από τον εκπαιδευτικό όμιλο «Νίκος Αμάραντος», για μικρά, αλλά και για μεγάλα παιδιά που επιθυμούν να ζωγραφίσουν την αγάπη στα πρόσωπά τους.
Ταυτότητα παράστασης
Συγγραφή - σκηνοθεσία - καλλιτεχνική διεύθυνση: Κέλλυ Σταμουλάκη, μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη, κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά, ενορχήστρωση: Μαυρίκιος Μαυρικίου, χορογραφίες: Τζένη Τοψίδου, φωτισμοί: Βασίλης Πουφτής, βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Εμμανουηλίδης, βοηθός χορογράφου: Πάνος Τοψίδης, ειδικές κατασκευές: Έλενα Παπαδημητρίου - Δέσποινα Κολοκοτσά, κατασκευή σκηνικού: Θεόδωρος Μουρτάς, make - up artist: Πέννυ Λυκούδη, χτενίσματα: Gino Hairandmore, δημόσιες σχέσεις: Ελένη Τώρου - Ελένη Βλαχοπούλου - Στέλλα Φορμόζη. Ερμηνεύουν: Μελίνα Κανά, Κωνσταντίνα, Τάσος Χαλκιάς, Ορέστης Τρίκας, Δημήτρης Σταματελόπουλος, Νίκη Γρανά, Λευτέρης Τσάτσης, Παύλος Εμμανουηλίδης, Πάνος Τοψίδης, Ελένη Καρβέλη, Αγγελική Παρδαλίδου, Νίκος Παρασκευόπουλος, Δάφνη Καφετζή, Έλενα Παπαδημητρίου, Γιώργος Σαμαράς. Στο πιάνο: ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Πληροφορίες

«Αβάκιο - Παιδικό Στέκι»: Ιερά Οδός 7 - 11, Αθήνα, τηλ.: 213 0185050.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes