ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Νέο άλμπουμ και μυθιστόρημα από τον Φίλιππο Πλιάτσικα στο Σύνταγμα

Σε «Έναν ολοκαίνουργιο κόσμο» θα μας ξεναγήσει ο Φίλιππος Πλιάτσικας, μέσα από το νέο του άλμπουμ και το μυθιστόρημά του, με τίτλο «Το όνομα», τα οποία παρουσιάζονται, από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και τη MINOS EMI, στο Public Συντάγματος, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ.
Στην παρουσίαση, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και οι μουσικοί του θα παίξουν τραγούδια από τον νέο δίσκο, αλλά και παλαιότερα αγαπημένα κομμάτια. Επίσης, θα μιλήσουν η Μαργαρίτα Μυτιληναίου και ο Ξενοφών Ραράκος. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Βασίλης Κουκαλάνι.
Ο καθένας για τους δικούς του λόγους, στο βιβλίο «Το όνομα», τρεις άνθρωποι αναζητούν το όνομα του Θεού, το όνομα του Κόσμου, το πιο μεγάλο μυστικό που είναι καλά κρυμμένο από την αρχή του χρόνου. O Ντάνιελ που ξαναέγινε Άγγελος, ένας άνθρωπος που μπόρεσε να βγει από την παραβατική ζωή στο φως, έως τη στιγμή που αυτό το φως το έκρυψε ο καπνός μιας μεγάλης πυρκαγιάς. Ο Αμπντ - αλ - Μπάρι, ένας Ιρανός μετανάστης, που η συγκάλυψη των ρατσιστών φονιάδων της κόρης του τον μετέτρεψε σε αμείλικτο μαχητή, σε έναν μοναχικό λύκο.
Και, τέλος, η Ιφιγένεια. Μια κοπέλα που γίνεται, άθελά της, ο «αμνός» σε μια ιστορία αυξανόμενου θρησκευτικού φανατισμού, αδικιών, ψέματος, αλλά και ελπίδας, στο τέλος της διαδρομής. Η Ιφιγένεια ασχολείται με τη μουσική. Οι στίχοι της διατρέχουν τις σελίδες του βιβλίου και γίνονται τραγούδια, που ζωντανεύουν μέσα από το νέο μουσικό άλμπουμ του Φίλιππου Πλιάτσικα, «Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος».
Όπως αναφέρει ο Φίλιππος Πλιάτσικας, στο σημείωμά του για τον νέο του δίσκο: «Είναι φόρος τιμής στον ήχο, που είχα πάντα μέσα μου, από μικρός. Κάνω μια αναδρομή στα χρόνια από το 1987, που πρωτοφτιάχτηκε - σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι, στο Μενίδι - η μπάντα, που, αργότερα, ονομάστηκε Πυξ Λαξ, μέχρι και σήμερα. Έτσι, για τα επόμενα δύο χρόνια και μέχρι το 2017 (να είμαστε καλά), που συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε, που όλα ξεκίνησαν στην ψυχή μου κι, αργότερα, τα μοιράστηκα με τόσους άλλους, θα ταξιδεύω παρέα με όλες εκείνες τις μουσικές και τους ανθρώπους, που βρίσκονται πίσω από αυτές και με μεγάλωσαν. Αυτό που, κάποια στιγμή, παρέα με τον Μάνο και τον Μπάμπη, ονομάσαμε… «Το rock της δυτικής όχθης»!
Συνοδοιπόροι του Φίλιππου Πλιάτσικα σε αυτό το μουσικό ταξίδι είναι οι: Nina Hagen, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ase Kleveland, Γιάννης Μηλιώκας, MC Yinka, Nina Fos, Φίλιππος Πλακιάς και Παρασκευάς Θεοδωράκης, που, με τη φωνή τους, ντύνουν τα τραγούδια του ίδιου του Φίλιππου Πλιάτσικα, αλλά και των Γιάννη Μπαγκέρη, Γιάννη Μηλιώκα, Tolis Fasois, Jimmy Haursen, Τάσου Μιτσελή και της ίδιας της Nina Hagen.
Πληροφορίες

Public Συντάγματος: Καραγιώργη Σερβίας 1 - Αθήνα, τηλ.: 210 8181333.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes