ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Το πιο αμφισβητούμενο έργο τέχνης

Μετά την απόλυση της διευθύντριας του Tallahassee Classical School στην Πολιτεία της Φλόριντα Hope Carrasquilla όταν γονείς μαθητών διαμαρτυρήθηκαν που έδειξε φωτογραφία του έργου στην τάξη, στη Γλασκώβη της Σκωτίας λογοκρίθηκε αφίσα εστιατορίου στο μετρό· η Global, η εταιρεία που επιβλέπει τις διαφημίσεις στις δημόσιες συγκοινωνίες της πόλης, απέρριψε το αρχικό σχέδιο και η οικογενειακή επιχείρηση DRG πλήρωσε τον λογαριασμό για νέα αφίσα στην οποία ο «Δαυίδ» απεικονίζεται από τη μέση και πάνω.

Ο όμιλος DRG άρχισε να συλλαμβάνει την ιδέα για την πλέον πρόσφατη διαφήμιση του ιταλικού εστιατορίου Barolo, στις αρχές Ιανουαρίου. Σε προηγούμενες διαφημίσεις, η Mona Lisa έτρωγε σπαγκέτι και ο Θεός – όπως απεικονίζεται στο έργο «Η Δημιουργία του Αδάμ», νωπογραφία που δημιούργησε ο Μιχαήλ ‘Αγγελος μεταξύ 1508 και 1512 – να προσφέρει ένα κομμάτι πίτσα.

«Όντως είδαμε την είδηση από τη Φλόριντα και ειλικρινά δεν πέρασε καν από το μυαλό μας ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μια παρόμοια κατάσταση στη Γλασκώβη» είπε, μιλώντας στο Artnet News η επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ στον DRG, Nadine Carmichael.

Στην αρχική αφίσα απεικονιζόταν ο «Δαυίδ» να μασουλάει ένα κομμάτι πίτσα, πλαισιωμένος από μια μπεζ-γκρι κορδέλα και το κείμενο ήταν «It doesn’t get more Italian». Η Global αρχικά πρότεινε να τοποθετηθούν αυτοκόλλητα με την ιταλική σημεία στο επίμαχο σημείο, τα οποία με το που τυπώθηκαν αποδείχθηκαν πολύ μικρά. Τελικά, ο DRG και η Global συμβιβάστηκαν με νέο σχεδιασμό της αφίσας, στον οποίο «κλάδεψαν» τον «Δαυίδ» από τη μέση και κάτω.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes