ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Στη διάσημη τραγουδίστρια Dusty Springfield είναι αφιερωμένο το Doodle της Google

Τη Βρετανή τραγουδίστρια Dusty Springfield τιμά η Google με το σημερινό της doodle. Η Springfield μέχρι και σήμερα θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες στην ιστορία της μουσικής.

Γεννημένη στο Δυτικό Χάμπστεντ του Βόρειου Λονδίνου, από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την αγάπη της για το τραγούδι. Σε ηλικία μόλις 11 ετών ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο, όταν ξεκίνησε να τραγουδά μαζί με τον αδερφό της μέσα στο γκαράζ της οικογένειας. Μετά την κυκλοφορία του δίσκου, σειρά είχαν και οι ζωντανές εμφανίσεις. Συμμετείχε αρχικά σε δύο συγκροτήματα, τις “Lana Sisters” και τους “Springfields”, το τριμελές συγκρότημα του αδερφού της.


Όταν αυτό διαλύθηκε ξεκίνησε τη δική της επιτυχημένη σόλο καριέρα και λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησε το εμβληματικό τραγούδι “I Only Want To Be With You” (1964), που έφτασε στο Νο. 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Νο. 12 στις ΗΠΑ. Οι καταχρήσεις στάθηκαν εμπόδιο στο να συνεχίσει την καριέρα της. Επέστρεψε το 1987 σε μια άκρως επιτυχημένη συνεργασία με τους Pet Shop Boys, όταν κυκλοφόρησαν το single “What Have I Done to Deserve This?”, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του ’90 σημείωσε την τελευταία, μεγάλη επιτυχία της όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Reputation”.


Το 1994 διεγνώσθη με καρκίνο του μαστού και έφυγε από τη ζωή στις 2 Μαρτίου 1999, ένα μήνα πριν από τα 60ά της γενέθλια. Δύο εβδομάδες μετά τον θάνατό της, μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame.


Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes