ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Πέθανε ο σπουδαίος μουσικός Αντώνης Φραγκιαδάκης

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Φραγκιαδάκης, ο «πατέρας» του γνωστού τραγουδιού «Πάντα θλιμμένη χαραυγή», σκορπίζοντας θλίψη στην καλλιτεχνική σκηνή και σε ολόκληρη την κοινωνία της Κρήτης. O μουσικός αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Ο Αντώνης και ο αδερφός του, Μιχάλης Φραγκιαδάκης γνήσιοι Κρητικοί καλλιτέχνες με πολλές ανησυχίες, πάντρεψαν στο πέρασμα των χρόνων, στοιχεία της Κρητικής μουσικής με αυτά της έντεχνης. Δεξιοτέχνες, συνθέτες, τραγουδιστές, δάσκαλοι Κρητικής μουσικής, επαγγελματίες μουσικοί.

Το καλλιτεχνικό δίδυμο των αδερφών Φραγκιαδάκη, «Δραβίδες», είχε τακτική παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Κρήτης, αποτελώντας ένα σταθερό σημείο πολιτιστικής αναφοράς, με αξιοσημείωτη δημιουργική δράση και συνεργασίες.

Θεωρούνταν από τους Κρητικούς μουσικούς με ποιότητα και ήθος. Είχαν συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς μουσικούς της κρητικής μουσικής με κορυφαία τη συνεργασία τους με τον Σκορδαλό, καθώς και με άλλους καλλιτέχνες όπως οι: Ψαραντώνης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Καλλέργης, Σταυρακάκης.

Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes