Κορυφαίες διακρίσεις για Τσάντγουικ Μπόουζμαν και Βαϊόλα Ντέιβις

Η 27η τελετή απονομής των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών (Screen Actors Guild Awards) μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής 4 Απριλίου από τα αμερικανικά δίκτυα TBS και TNT.

Ήταν μία εντελώς διαφορετική βραδιά, διάρκειας μιας ώρας, αντί των δύο, όπως κάθε χρόνο, χωρίς κόκκινο χαλί, χωρίς οικοδεσπότες και χωρίς σκηνικό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η τελετή στο σύνολό της, ακόμη και οι ομιλίες των παρουσιαστών και των νικητών είχαν βιντεοσκοπηθεί από πριν.

Ο αείμνηστος ηθοποιός Τσάντγουικ Μπόουζμαν και η Βαϊόλα Ντέιβις τιμήθηκαν για τις ερμηνείες τους στην ταινία «Ma Rainey’s Black Bottom». Έγραψαν, επίσης, ιστορία καθώς έγιναν οι πρώτοι μαύροι ηθοποιοί που βραβεύθηκαν στην κατηγορία των ταινιών την ίδια χρονιά.

Η Γιουν Γιο Τζανγκ έγινε η πρώτη γυναίκα ηθοποιός από την Κορέα που βραβεύτηκε στην κατηγορία Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Minari».

Ο Μπόουζμαν ήταν, επίσης, υποψήφιος για βραβείο στην κατηγορία Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Da 5 Bloods». Όταν ο Ντάνιελ Καλούγια ανακοινώθηκε τελικά ως νικητής για τον ρόλο του στο «Judas and the Black Messiah», αφιέρωσε το βραβείο στον συνάδελφό του, λέγοντας: «Αυτό είναι για τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν και τον Φρεντ Χάμπτον».

Ο Μπόουζμαν βραβεύτηκε για μία ακόμη φορά μετά θάνατον. Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 43 ετών τον Αύγουστο του 2020. Μέχρι στιγμής έχει κερδίσει βραβείο από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου – Critics Choice Awards, Χρυσή Σφαίρα, βραβεία Gotham και NAACP.

Με βραβεία από το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών διακρίθηκαν επίσης οι ταινίες «The Trial of the Chicago 7» η κωμική σειρά «Schitt’s Creek» και η δραματική σειρά «The Crown».

Ακρόπολη : Μαρμάρινη επιγραφή με τα ονόματα των Μανώλη Γλέζου και Απόστολου Σάντα

Πινακίδα με την αναγραφή των δύο ονομάτων του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου (Λάκη) Σάντα θα τοποθετηθεί στη βόρεια κλιτύ, στο σημείο από τ...