ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Το Ειδικό βραβείο της επιτροπής του 11ου Bridges International Film Festival κέρδισε ο Σωκράτης Ρωμύλιος

Του Τάσου  Ζουμπουλάκη

Με το Ειδικό βραβείο της επιτροπής του 11ου Bridges International Film Festival, βραβεύθηκε η ταινία «Πάνω από τα σύνορα» του Σωκράτη Ρωμυλίου, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις πολλών που είχαν πιστέψει στην δύναμη της ταινίας. Είναι το τρίτο βραβείο που κατακτά η ταινία ενώ αριθμεί ήδη 7 συμμετοχές σε διεθνή Φεστιβάλ. 

Το Bridges International Film Festival πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενώ τιμώμενο πρόσωπο ήταν η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη η οποία έλαβε το βραβείο Life Achievement Award.

Η υπόθεση εν τάχει έχει ως εξής:

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα ελληνικό νησί του Αιγαίου, το οποίο δέχεται χιλιάδες πρόσφυγες καθημερινά. Η Έλλη είναι μια νεαρή κοπέλα που ερωτεύεται ένα πρόσφυγα από τη Συρία.

Σύντομα όμως αρχίζει να αντιμετωπίζει τη ξενοφοβία, το ρατσισμό και την προκατάληψη, αφού αυτή η σχέση κρίνεται από πολλούς, ως ακατάλληλη. Η ίδια θα κληθεί σύντομα να επιλέξει ανάμεσα στις κοινωνικές επιταγές και στην ελευθερία.

Πρωταγωνιστούν οι Χριστίνα Μαθιουλάκη, Πάνος Μπόρας, Μαρία Ελευθεριάδη, Έλενα Τσούνου, Ισμήνη Τσαπαλιάρη, Στέλιος Παρασκευάς, Γιώργος Μαργέλος και Maggie Popesku.

Σε αυτή την περίοδο τεράστιων παγκόσμιων αλλαγών, η ταινία «Πέρα από τα σύνορα» είναι μία ηχηρή καλλιτεχνική απάντηση. Υπερβαίνει γεωγραφικές, πολιτικές και γλωσσικές διαφορές για να αφηγηθεί μία ιστορία για την ανθρώπινη φύση που μας ενώνει και για να υπενθυμίσει τα εκατομμύρια εκτοπισμένων ανθρώπων, που είναι πιο ευάλωτοι από ποτέ εν μέσω αυτής της παγκόσμιας πανδημίας.

Τα βραβεία αναλυτικά ΕΔΩ

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes