15 χρόνια Γειά από την Δέσποινα Βανδή και τον Φοίβο

Στις 17 Δεκεμβρίου 2001 η Δέσποινα Βανδή κυκλοφόρησε από την νεοσύστατη τότε δισκογραφική εταιρία Heaven τον εμπορικότερο δίσκο της καριέρας της, το "Γειά" και απογειώνει για πάντα την καριέρα της αφού μπαίνει στα Διεθνή top ten, αφήνοντας στην άκρη άλλα ηχηρά ονόματα. 

Μουσική στον δίσκο υπογράφει εξ’ ολοκλήρου ο Φοίβος, ενώ στίχους ο ίδιος μαζί με την Ναταλία Γερμανού και τον Γιάννη Ρεντούμη.

Η Δέσποινα σίγουρα δεν φανταζόταν αυτό που θα επακολουθούσε. Ο δίσκος γίνεται 4 φορές πλατινένιος, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 400.000 αντίτυπα(διπλές πωλήσεις) μέσα σε μόλις 11 ημέρες.

Όλα τα κομμάτια του δίσκου κατέκτησαν την κορυφή των Airplays. Μεγάλες επιτυχίες του άλμπουμ αποτέλεσαν τα “Θέλω να σε δω”, “Λάθος άνθρωπος”, “Όλο λείπεις”, “Όλα οδηγούν σε σένα”, “Ανάβεις φωτιές”, “Δέστε μου τα μάτια”, “Έλα”, “Αχ καρδούλα μου”, “Τι κάνω μόνη μου”, “Κάποιες φορές”, “Βγες απ’ το μυαλό μου”, “Είμαι εγώ”.

Τα “Χριστούγεννα” αποτελούν μέχρι και σήμερα το δημοφιλέστερο Ελληνικό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι ενώ το “Γειά” ακολούθησε την δική του πορεία, η οποία έφτασε μέχρι την Αυστραλία και την Αμερική.

Η Ελληνική εκδοχή του “Γειά” ακούστηκε παντού ενώ λίγο μετά κυκλοφόρησε και η ξένη version και το αντίστοιχο διαφορετικό βίντεο κλιπ.

Τον Μάρτιο του 2002 η Δέσποινα Βανδή βραβεύεται στα World music awards με το βραβείο του “Έλληνα τραγουδιστή με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2001”.

Δέσποινα Βανδή - Γειά

Το “Gia” κυκλοφόρησε σε cd-single ενώ συμπεριλήφθηκε σε πάνω από 200 συλλογές παγκοσμίως. Εισχώρησε στη διεθνή μουσική σκηνή και το 2003 έφτασε στα charts των ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Billboard και Music Week) ξεπερνώντας τεράστια ονόματα όπως αυτά της Madonna και του Justin Timberlake.

Eνώ το τραγούδι «Opa opa» κυκλοφόρησε επίσης ως CD-single σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία, Τουρκία και Βόρεια Αφρική, καθώς επίσης έχει συμπεριληφθεί σε πάνω από 120 συλλογές παγκοσμίως


Η Εβδομάδα Μόδας της Σαγκάης μετατέθηκε για τον Απρίλιο

Η Εβδομάδα Μόδας της Σαγκάης, με την παρουσίαση συλλογών Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021 θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 13 Απριλίου και όχι στ...