ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Τουρκικά F-16 πάνω από τον Έβρο, Ερντογάν σε παραλήρημα και Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς μετά το περιστατικό με τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω τον βόρειο Έβρο.
Συγκεκριμένα, στις 14:50 ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν Β. Έβρου σε ύψος από 10.000 έως 500 πόδια.
Παράλληλα, στις 15:27 δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τις νήσους Καλόγεροι στα 26.000 πόδια.
Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.
Στο μεταξύ ο Ερντογάν συνεχίζει το εθνικιστικό λαϊκίστικο παραλήρημα…
Καμία διαφορά δεν υπάρχει μεταξύ των ναζί και των αρχών στην Ελλάδα που απωθούν τους χιλιάδες μετανάστες, σχολίασε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δυναμιτίζοντας για μία ακόμη φορά το ήδη τεταμένο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 
«Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ αυτού που έκαναν οι ναζί και των εικόνων που φτάνουν από τα ελληνικά σύνορα», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP), χαρακτηρίζοντας επίσης τις ελληνικές αρχές «βάρβαρες» και «φασιστικές».
Τέλος, για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, μετά τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes