Η δεκαετία των '80s συνεχίζει να συναρπάζει στο Youtube

Κλασικό βίντεο της δεκαετίας του 1980 ενός από τα πιο γνωστά τραγούδια που μένουν στο μυαλό κατέκτησε ένα σημαντικό ορόσημο. Το «Take On Me» του νορβηγικού συγκροτήματος A-Ha ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο views στο YouTube.
Το μουσικό βίντεο της επιτυχίας του 1984 έγινε βασικό στο MTV.
Παρουσιάζει τη μπάντα σε μία αλληλουχία live action και σε σκίτσα με μολύβι, μία μέθοδο που λέγεται rotoscoping. Για τη δημιουργία του βίντεο, διάρκειας τεσσάρων λεπτών, χρειάστηκαν περίπου 16 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.
Έχουν υπάρξει πολυάριθμες παρωδίες και αφιερώματα με την πάροδο των χρόνων, με τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Family Guy», το συγκρότημα Weezer και άλλους να έχουν δημιουργήσει τις δικές τους εκδοχές.
Το βίντεο κέρδισε έξι βραβεία στα MTV Video Music Awards του 1986. Το «Take On Me» κυκλοφόρησε αρχικά το 1984, αλλά δεν βρήκε ακροατήριο. Όταν κυκλοφόρησε ξανά το επόμενο έτος είχε απήχηση και έφθασε στο νούμερο 1 σε 36 περιοχές.

Οι A-Ha μαζί με τους Guns N ‘Roses (November Rain) και τους Queen (Bohemian Rhapsody) είναι συγκροτήματα, τα βίντεο των οποίων, έφθασαν δισεκατομμύρια views στο YouTube.

«Ένας διαφορετικός τυμπανιστής» || εκδόσεις Μεταίχμιο

«Ένας διαφορετικός τυμπανιστής», το πρώτο μυθιστόρημα του Αφροαμερικανού Γουίλιαμ Μέλβιν Κέλι (1937–2017), κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετα...