ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

3ο Φεστιβάλ Κυπριακού και Ελληνικού Κινηματογράφου στη Βαρκελώνη


Το 3ο Φεστιβάλ Κυπριακού και Ελληνικού Κινηματογράφου της Βαρκελώνης ανοίγει την αυλαία του την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στον Κινηματογράφο Girona της καταλανικής πρωτεύουσας και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 9 του μήνα, απαντώντας για άλλη μια χρονιά στην ανάγκη του σινεφίλ κοινού της πόλης να γνωρίζει και να παρακολουθεί την σύγχρονη ελληνική και κυπριακή κινηματογραφική δημιουργία.
Πέντε ταινίες (τρεις από την Ελλάδα και δύο από την Κύπρο) θα αγωνιστούν για το βραβείο της επιτροπής και του κοινού Anem a Grècia. Πρόκειται για τις ταινίες: «Παύση» της Τώνια Μισιαλή, «Ακίνητο Ποτάμι» του Άγγελου Φραντζή, «Η δεξιά τσέπη του ράσου» του Γιάννη Λαπατά, «Μικρά λευκά φακελάκια» του Σωτήρη Χρήστου και «Smac» του Ηλία Δημητρίου.
Το Φεστιβάλ θα κλείσει με μια επιλογή από τις καλύτερες κυπριακές ταινίες μικρού μήκους που προβλήθηκαν στην τελευταία έκδοση του Int’l Short Film Festival of Cyprus.
Εκτός από τις προβολές, το κοινό θα έχει την δυνατότητα να γευτεί κυπριακές και ελληνικές νοστιμιές σε ειδικό περίπτερο που θα υπάρχει στο χώρο.
Το 3ο Κυπριακό και Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βαρκελώνης οργανώνεται από το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου με την υποστήριξη των Πρεσβειών της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ισπανία, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Ελληνικής Κοινότητας Καταλονίας.
Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από απόδημους Κύπριους και Έλληνες και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Επίσης, στηρίζεται από την Κυπριακή Πρεσβεία της Ισπανίας, την Ελληνική Πρεσβεία στην Ισπανία, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου,  την online πλατφόρμα ταινιών FILMIN, την Ελληνική Κοινότητα της Καταλονίας, την Επίσημη Σχολή Γλωσσών της Βαρκελώνης και τις εταιρείες Oktana Casa de Cultura, FilmIn, Agora-GreCat, Punt de Gir, Anem a Grecia, Olimpo Gourmet και Furnos.

Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes