ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Έφυγε από τη ζωή ο Neil Peart, ντράμερ των Rush


Πέθανε, σε ηλικία 67 ετών, ο ντράμερ και στιχουργός του συγκροτήματος Rush, Neil Peart.  Ο εμβληματικός ντράμερ άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 Ιανουαρίου στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, ωστόσο ο θάνατός του γνωστοποιήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Ο ντράμερ έδινε εδώ και τρία χρόνια μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο.
«Με μεγάλη θλίψη και ραγισμένες καρδιές μοιραζόμαστε τα νέα πως ο φίλος μας, αδερφός και συνοδοιπόρος για περισσότερα από 45 χρόνια, Neil έχασε την Τρίτη τη γενναία μάχη με τον καρκίνο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση των Rush.
Ο Neil Peart άρχισε να παίζει τύμπανα στην ηλικία των 13 και εννιά χρόνια μετά (1974) έγινε μέλος των Rush.  Πολύ σύντομα μάλιστα, κατάφερε να γίνει ο βασικός στιχουργός της μπάντας και έγραψε κάποια από τα σημαντικότερα τραγούδια τους.
Ο Peart αποχώρησε από το συγκρότημα το 2015 – τρία χρόνια πριν από την επίσημη διάλυσή του – λόγω του προβλήματος υγείας του.
Οι Rush είναι ένα από τα μεγαλύτερα progressive rock συγκροτήματα. Κυκλοφόρησαν 19 δίσκους ενώ έχουν πουλήσει περισσότερους από 40 εκατ. δίσκους παγκοσμίως και βρίσκονται στην τρίτη θέση, μετά τους Beatles και τους Rolling Stones, στις μπάντες με τους περισσότερους συνεχόμενους χρυσούς ή πλατινένιους δίσκους


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes