ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Η μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη στο Μέγαρο Μουσικής, με τη Δήμητρα Γαλάνη και τη Νατάσσα Μποφίλιου

Στην πρώτη επίσημη παρουσίαση της ορχήστρας Βασίλης Τσιτσάνης θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη Δήμητρα Γαλάνη και τη Νατάσσα Μποφίλιου την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου «Γέφυρες».

Οι δύο αγαπημένες ερμηνεύτριες θα πουν τραγούδια του σπουδαίου δημιουργού της λαϊκής μουσικής, τα οποία διατηρούν αμείωτη τη δύναμη τους και εξακολουθούν να μας συναρπάζουν. Τη Γαλάνη την οποία είχε επιλέξει ο ίδιος ο Τσιτσάνης ως ερμηνεύτρια των τραγουδιών του.

Δύο βραδιές «μαγικές, ονειρεμένες» που θα μας θυμίσουν τον πλούτο της μουσικής του Βασίλη Τσιτσάνη, ο οποίος, –διαχρονικός και επίκαιρος όπως όλοι οι μεγάλοι της Τέχνης– εξακολουθεί, έναν αιώνα μετά τη γέννησή του, να ζει μέσα από τα τραγούδια του και να συγκινεί ακροατές από διαφορετικές γενιές.

Οι δύο μουσικές παραστάσεις έχουν τη σκηνοθετική επιμέλεια του Άγγελου Τριανταφύλλου και το σκηνογραφικό σχεδιασμό του Νότη Χριστοδούλου, ενώ το εικαστικό περιβάλλον εμπλουτίζεται από ζωγραφιές της Ζωής Τσιτσάνη, συζύγου του συνθέτη.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που δημιουργείται μια ορχήστρα προσανατολισμένη στο έργο του μεγαλοφυούς και καινοτόμου συνθέτη, στιχουργού και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού.
Αυτήν ακριβώς την προσήλωση του Τσιτσάνη στη σωστή παρουσίαση των τραγουδιών του έρχεται να υπηρετήσει η ομώνυμη ορχήστρα που ιδρύεται φέτος, κατόπιν πρωτοβουλίας της οικογένειάς του και της Seed Point, μουσικού εκδότη του συνθέτη, με την υποστήριξη της εταιρείας μουσικών παραγωγών Prospero.
Βασικός σκοπός της, η προβολή του έργου του μέσα από ζωντανές εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας υπό την καθοδήγηση του Μανώλη Πάππου, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και ουσιαστικού γνώστη του έργου του μεγάλου μας δημιουργού.

Info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 4 και 5 Δεκεμβρίου, 20:30, Τιμές εισιτηρίων από 15 έως 60 ευρώ.


Ημερομηνίες/ Ώρα έναρξης:
4,5 Δεκεμβρίου 2018/20:30

Προπώληση από:
15 Οκτωβρίου 2018
Εισητήρια: https://webtics.megaron.gr

Ερμηνεύουν Δήμητρα Γαλάνη, Νατάσσα Μποφίλιου
Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης (σε πρώτη εμφάνιση)

Συμπαραγωγή
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Prospero




Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes