Athens Technopolis Jazz Festival - Η πόλη υπό τους ήχους της jazz

Το 18ο Athens Technopolis Jazz Festival θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων προσφέροντας επτά ημέρες υπέροχης jazz εμπειρίας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η Τεχνόπολη θα υποδεχτεί 21 μουσικά σχήματα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να έχουν για πρώτη φορά τη δική τους συμμετοχή κάνοντας τον διεθνή αέρα του Φεστιβάλ ακόμα πιο εντυπωσιακό. Την εορταστική αυτή ατμόσφαιρα θα συμπληρώνουν μεγάλες παράλληλες εκδηλώσεις και απρόσμενες εκπλήξεις.
Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ενώνοντας και φέτος τις δυνάμεις της με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση είναι έτοιμη για άλλη μία μοναδική διοργάνωση με το φετινό line-up να είναι πιο δυνατό και πλούσιο από κάθε άλλη χρονιά.
Παράλληλα, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, επιστρέφει το Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ NEW GENERATION 5 με τρία καινούργια σχήματα που καλούν τους φίλους της μουσικής να αφεθούν στους ευφάνταστους αυτοσχεδιασμούς που θα προκύψουν επί σκηνής, με σημαντικούς βετεράνους της jazz.
Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, που θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην ελληνική jazz σκηνή, πρώτοι από όλους θα εμφανιστούν οι «Greek Jazz Virtuosos»: Athens Big Band feat. Dimitris Tsakas & Vassilis Xenopoulos, στη συνέχεια στη σκηνή θα ανέβει η νέα μουσική πρόταση του Φεστιβάλ, «Mihalis Kalkanis Live» και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την εμφάνιση του μουσικού σχήματος που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, «John Balikos Trio».
Την Τρίτη 5 Ιουνίου, η μέρα ανήκει στους «Ιωάννου / Βαφέας Quartet» (Κύπρος), «Greg Lamy Quartet» (Λουξεμβούργο) και «Accordi e Disaccordi» (Ιταλία) ενώ την Τετάρτη 6 Ιουνίου η σκηνή θα υποδεχθεί τους «Drifter» (Βέλγιο), «All Too Human» (Δανία) και «Sebastian Studnitzky MEMENTO orchestral experience» (Γερμανία).
Την Πέμπτη 7 Ιουνίου, το κοινό θα έρθει πιο «κοντά» με τις Ισπανία, Τσεχία και Ολλανδία «ταξιδεύοντας» υπό τους ήχους των «Enriquito Trio», «Milan Svoboda Quartet» και «Under the Surface», αντίστοιχα. Το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουνίου θα κλείσει με την πολυαναμενόμενη εμφάνιση του «Theo Croker» από τις ΗΠΑ, ενώ νωρίτερα θα εμφανιστούν οι «Woody Black 4» (Αυστρία) και «Moncef Genoud» (Ελβετία).
Το Σάββατο 9 Ιουνίου καταφτάνουν οι «Espen Berg Trio» (Νορβηγία), οι «Brightbird Trio» (Πορτογαλία) και οι πάντα γοητευτικοί «Peedu Kass Momentum» (Εσθονία).
Η αυλαία του Φεστιβάλ πέφτει την Κυριακή 10 Ιουνίου με τους «Mihály Borbély Quartet» (Ουγγαρία), «Isabella Lundgren and Carl Bagge Trio» (Σουηδία) και «Binker & Moses» (Ηνωμένο Βασίλειο).
Παράλληλα στο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ NEW GENERATION 5, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, την Πέμπτη 7 Ιουνίου θα εμφανιστούν οι: Τάκης Πατερέλης (σαξόφωνο), Γιώργος Κοντραφούρης (πιάνο), Παναγιώτης Κωστόπουλος (ντραμς), Κίμωνας Καρούτζος (κοντραμπάσο), Μιχάλης Τσιφτσής (κιθάρα).
Τη δεύτερη μέρα, Παρασκευή 8 Ιουνίου, θα ακούσουμε τους ήχους των: Αρίωνα Γυφτάκη (κοντραμπάσο), Τζώρτζη Τσιρόπουλου (τενόρο σαξόφωνο), Gabriele Milozzi (άλτο και σοπράνο σαξόφωνο), Αναστάση Γούλιαρη (ντραμς).
Την τελευταία μέρα του Πανοράματος, το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουνίου, θα μας συντροφεύσουν οι ήχοι των: David Lynch (σαξόφωνα), Σταύρου Λάντσια (πιάνο), Βασίλη Ποδαρά (ντραμς), Ντίνου Μάνου (κοντραμπάσο).

Σε όλη τη διάρκεια των επτά ημερών του 18ου Athens Technopolis Jazz Festival το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την Τεχνόπολη στην πιο jazz εκδοχή της αφού, παράλληλα με το Φεστιβάλ, οι χώροι της θα γεμίσουν με μοναδικές εκθέσεις και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων ενώ οι εκπλήξεις αναμένεται να είναι πολλές και συναρπαστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η Εβδομάδα Μόδας της Σαγκάης μετατέθηκε για τον Απρίλιο

Η Εβδομάδα Μόδας της Σαγκάης, με την παρουσίαση συλλογών Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021 θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 13 Απριλίου και όχι στ...