Σε δημοπρασία 200 αντικείμενα από συλλογές του Ράσελ Κρόου

Έπειτα από τον χωρισμό και το διαζύγιό του, από την ηθοποιό και τραγουδίστρια Ντανιέλ Σπένσερ, ο 53χρονος Ράσελ Κρόου πουλά μια τεράστια συλλογή με περισσότερα από 200 αναμνηστικά, έργα τέχνης, κοσμήματα, έπιπλα και αντικείμενα από κινηματογραφικά πλατό σε δημοπρασία.
Η ειδική δημοπρασία με τον εύστοχο τίτλο «The Art of Divorce» (Η Τέχνη του Διαζυγίου) θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου από τον Οίκο «Sotheby's Australia».
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός παντρεύτηκε την Ντανιέλ Σπένσερ το 2003. Το ζευγάρι χώρισε το 2012, αν και το διαζύγιό του ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η είδηση ότι το ζευγάρι κατέληξε σε διακανονισμό διαζυγίου έγινε γνωστή περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα που ο Κρόου άρχισε για πρώτη φορά να προωθεί τη δημοπρασία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτι που  υποδηλώνει ότι ο ηθοποιός με το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη δημοπρασία θα χρηματοδοτήσει τον διακανονισμό.
Για τον Ράσελ Κρόου η διαδικασία του διαζυγίου ήταν μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα για τη ζωή του. Ο ηθοποιός μάλιστα περιγράφει το συλλογισμό του, λέγοντας: «Το διαζύγιο έχει τον τρόπο να σας κάνει να εξετάσετε πραγματικά τα πράγματα που είναι απαραίτητα στη ζωή και τα πράγματα που δεν είναι. Μέσα από τη διαδικασία, έριξα μια ματιά γύρω και συνειδητοποίησα ότι είχα πολλά πράγματα. Πράγματα από την καριέρα μου και πράγματα γενικά. Κουτιά και κιβώτια με διάφορα αντικείμενα… έτσι με το πνεύμα της φυγής προς τα εμπρός στον καθαρό αέρα, εδώ είναι ένα μέρος αυτής της συλλογής».
Ο Αυστραλός ηθοποιός ισχυρίζεται μάλιστα πως έμαθε πολλά πράγματα για την αγάπη από τη σχέση του και το διαζύγιο του. «Ένα από τα πράγματα που μαθαίνεις, λοιπόν, το έμαθα, είναι ότι πρέπει να αγαπάς τους ανθρώπους με τον τρόπο που θέλουν να αγαπηθούν, όχι με το τι σημαίνει αγάπη για σένα. Και η δουλειά μου πάντα με έπαιρνε μακριά, ταξίδευα συνεχώς και αυτό δημιουργεί πολύ πίεση σε μια σχέση, ειδικά όταν υπάρχουν μωρά».
Στη  δημοπρασία πωλούνται ορισμένα ακριβά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων 19 συλλεκτικών κιθάρων έναντι 233 - 390 και 39,000-78,000 δολαρίων. Ο Κρόου διαθέτει, επίσης, προς πώληση τη συλλογή του από κοσμήματα και ρολόγια Asprey, Cartier, Chanel και Chopard.
Ο ηθοποιός αποφάσισε, επίσης, να αποχωριστεί μερικά από τα έργα ζωγραφικής Αυστραλών καλλιτεχνών όπως Charles Blackman, Pro Hart, Brett Whiteley, Arthur Boyd, Sidney Nolan και Robert Dickerson.
Άλλα σημαντικά κομμάτια είναι τα αναμνηστικά από την ταινία «Gladiator» (2000) που του χάρισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Η τιμή της πανοπλίας που φορούσε εκτιμάται στα  15.700 έως 23.544 δολάρια. Ο Κρόου πουλά και ένα ρωμαϊκό άρμα από την ταινία, η οποία απέσπασε πέντε Όσκαρ το 2000, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Καλύτερης Ταινίας.
Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη δημοπρασία υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο δολάρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια

«Ο Τέλειος Αμερικανός»: Παράσταση του Φίλιπ Γκλας αφιερωμένη στον Γουόλτ Ντίσνεϊ

Σε ηλικία 75 ετών, μία από τις κορυφαίες μορφές της μουσικής του 20ού αιώνα, ο Αμερικανός μουσικός και συνθέτης Φίλιπ Γκλας, συνθέτει ένα νέ...