«Μελίνα: Η τελευταία Ελληνίδα Θεά» στον Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

Η αναγνωρισμένη Κύπρια ηθοποιός Πάολα Χατζηλαμπρή πρωταγωνιστεί στο θεατρικό έργο «Μελίνα: Η τελευταία Ελληνίδα θεά», γραμμένο από τον Paul Lambis, το οποίο θα παρουσιάζεται από σήμερα, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στον Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  κ. Νίκου Αναστασιάδη.
Ο θεατρικός αυτός μονόλογος, εμπλουτισμένος με τραγούδι, χορό και αποσπάσματα από τις ταινίες της μεγάλης ηθοποιού και πολιτικού, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των θεατών την δυναμική και αξέχαστη προσωπικότητά της. Η Μελίνα Μερκούρη είναι η τελευταία Ελληνίδα Θεά της οποίας η διεθνής καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο και η αξιομνημόνευτη αφοσίωσή της στις τέχνες και την πολιτική, την καθιέρωσαν ως  την γνωστότερη ηρωίδα με μια  πορεία  πάντα συνυφασμένη με την Ελλάδα.
Συναισθηματικό, παθιασμένο και ανατρεπτικό, το θεατρικό αυτό έργο παρουσιάζει την αξιοσημείωτη ζωή μιας πολιτικού που στόχο είχε να προβάλει την ουσία της ελληνικής της ταυτότητας. Μια γυναίκα εξωστρεφής και ειλικρινής που υπηρέτησε όσο κανένας άλλος το αίτημα και τον αγώνα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα  από το Βρετανικό Μουσείο πίσω στην Ελλάδα.
Πληροφορίες
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 341 8550
Χρόνος παράστασης: 65 λεπτά. Ενιαία τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ακρόπολη : Μαρμάρινη επιγραφή με τα ονόματα των Μανώλη Γλέζου και Απόστολου Σάντα

Πινακίδα με την αναγραφή των δύο ονομάτων του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου (Λάκη) Σάντα θα τοποθετηθεί στη βόρεια κλιτύ, στο σημείο από τ...