Η Angelina Jolie διεκδικεί το Όσκαρ για τη ταινία: «First They Killed My Father»

Η τελευταία ταινία της Angelina Jolie ενδέχεται να διεκδικήσει το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, αφού είναι υποψήφια για λογαριασμό της Καμπότζης.
Η ταινία φέρει το τίτλο «First They Killed My Father» και αναφέρεται στη ζωή της ακτιβίστριας Loung Ung.
Η Ung έχει μεταφέρει τις τραγικές μνήμες του εμφυλίου του 1975 και το πώς επέζησε της γενοκτονίας των Ερυθρών Χμερ και του καθεστώτος του Πολ Ποτ με μαζικές εκτελέσεις αθώων ανθρώπων.  Στο βιβλίο της, η πολιτική ακτιβίστρια περιγράφει τις ημέρες που την εκπαίδευαν ως παιδί -στρατιώτη, σε ηλικία πέντε ετών, και πώς τη χώρισαν από τα υπόλοιπα έξι αδέλφια της.
«Το βιβλίο της Loung με συγκλόνισε όταν το διάβασα το 2000» είχε δηλώσει η Angelina Jolie, η οποία επίσης έγραψε το σενάριο μαζί με τη συγγραφέα. «Μου μετέδωσε μία βαθιά γνώση και κατανόηση για το πώς βιώνουν τα παιδιά τού πολέμου την αγριότητα και πώς επηρεάζεται η συναισθηματική τους μνήμη από αυτό».
Η ταινία έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο και κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες της Καμπότζης στις 8 Σεπτεμβρίου. Αποτελεί την έκτη συμμετοχή της Καμπότζης στα Όσκαρ, ενώ για πρώτη φορά ένας διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης, στην προκειμένη περίπτωση η Angelina Jolie, συμμετέχει στα βραβεία εκπροσωπώντας μία άλλη χώρα με μία ταινία σε άλλη γλώσσα.
«Αυτό σημαίνει πολλά για όλους εμάς που συμμετείχαμε στην παραγωγή της ταινίας. Η συνεργασία με ντόπιους καλλιτέχνες για να προχωρήσει η ταινία ήταν μία συγκινητική και συγκλονιστική εμπειρία», δήλωσε η διάσημη Αμερικανίδα.
Από την πλευρά της, η Ung δήλωσε: «ήμασταν μαζί όταν μάθαμε για την υποψηφιότητα και συγκινηθήκαμε πολύ. Αυτό το μακρύ ταξίδι για μένα, αν και είναι κάτι προσωπικό, αντανακλά επίσης την εμπειρία εκατομμυρίων Καμποτζιανών. Νιώθουμε υπερηφάνεια που θα εκπροσωπήσουμε την Καμπότζη (στα Όσκαρ) και μοιραζόμαστε αυτή τη στιγμή με τη χώρα».

Από το 2005, η Jolie εκτός από την αμερικανική υπηκοότητα έχει και την υπηκοότητα της Καμπότζης. Η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας  με ντόπιους ηθοποιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Ένας διαφορετικός τυμπανιστής» || εκδόσεις Μεταίχμιο

«Ένας διαφορετικός τυμπανιστής», το πρώτο μυθιστόρημα του Αφροαμερικανού Γουίλιαμ Μέλβιν Κέλι (1937–2017), κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετα...