Οι «Πέρσες» στο Ηρώδειο

Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού υποδέχεται τους Πέρσες, την παράσταση που ενθουσίασε το κοινό και τους κριτικούς, μετά την παρουσίασή της στην Επίδαυρο. Πρόκειται για τη μοναδική ευκαιρία για το κοινό να παρακολουθήσει την παράσταση στην Αθήνα, καθώς στις 30 Αυγούστου, μετά από τα Ιωάννινα, το Δίον και τη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνεται και η περιοδεία της.
Η μουσικότητα του κειμένου είναι ο κύριος άξονας πάνω στον οποίο ο σκηνοθέτης Άρης Μπινιάρης χτίζει την παράσταση, υπογράφοντας τη σκηνοθεσία και τη μουσική δραματουργία. Οι Πέρσες αποτελούν μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης. Ο χορός κυριαρχεί στη σκηνή και αποτελείται από 13 εξαιρετικούς ηθοποιούς που έκλεψαν τις εντυπώσεις. Πρωταγωνιστούν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Άτοσσα), ο Νίκος Ψαρράς (Δαρείος), ο Χάρης Χαραλάμπους (Αγγελιαφόρος) και ο Αντώνης Μυριαγκός (Ξέρξης).
Οι Πέρσες έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό στην Κύπρο, όπου πρωτοπαίχτηκαν τον Ιούλιο ενώ οι  δύο παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Αθρόα ήταν η προσέλευση και πολύ ζεστή η ανταπόκριση του κοινού για την παραγωγή του ΘΟΚ, που επέστρεψε στην Επίδαυρο μετά από 4 χρόνια. Χαρακτηριστικά της μεγάλης επιτυχίας ήταν τα παρατεταμένα χειροκροτήματα τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος της παράστασης, όπου το κοινό επανέφερε 4 φορές τους ηθοποιούς στη σκηνή μέσα σε μεγάλο ενθουσιασμό!
Συντελεστές

Μετάφραση: Παναγιώτης Μουλλάς
Σκηνοθεσία/Μουσική Δραματουργία: Άρης Μπινιάρης
Μετρική Διδασκαλία: Θεόδωρος Στεφανόπουλος
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Λουκά
Κοστούμια: Ελένη Τζιρκαλλή
Κινησιολογία: Λία Χαράκη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Χειμώνας

Ερμηνεύουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Άτοσσα), Χάρης Χαραλάμπους(Αγγελιαφόρος), Νίκος Ψαρράς (Δαρείος), Αντώνης Μυριαγκός (Ξέρξης)

Χορός: Ηλίας Ανδρέου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Γιώργος Ευαγόρου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Μάριος Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Λάρκου, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννης Μίνως, Άρης Μπινιάρης, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Μάνος Πετράκης, Στέφανος Πίττας, Κωνσταντίνος Σεβδαλής

Τιμές εισιτηρίων
Ζώνη VIP: 31,5€ – 35€
Ζώνη Α: 22,5€ – 25€
Ζώνη Β: 13,5€ – 15€

Άνω διάζωμα: 5€ – 10€

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Tom & Jerry»: Ορκισμένοι εχθροί στην κορυφή του αμερικανικού box office

Οι ορκισμένοι εχθροί Τομ και Τζέρι εξακολουθούν να κάνουν πρωτιές, βάζοντας φωτιές στα ταμεία των κινηματογράφων. Η νέα ταινία της Warner «...