Τα κάστρα της Ευρώπης μέσα από ειδική σειρά γραμματοσήμων

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Post Europ (της Ένωσης που εκπροσωπεί τους ευρωπαϊκούς δημόσιους ταχυδρομικούς φορείς), διοργανώνεται στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Μεθώνη, φιλοτελική έκθεση με τα γραμματόσημα που κυκλοφόρησαν 38 ταχυδρομικοί φορείς της Ευρώπης, στο πλαίσιο της ειδικής αναμνηστικής σειράς «EUROPA 2017 - Κάστρα».
Την έκθεση διοργανώνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Κάστρου Μεθώνης, τελεί υπό την Αιγίδα του δήμου Πύλου - Νέστορος και συμμετέχουν 38 ευρωπαϊκές χώρες, καθιστώντας την μία από τις σημαντικότερες φιλοτελικές διοργανώσεις του έτους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παρουσία της διοίκησης των ΕΛΤΑ και, στη διάρκειά τους, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης «EUROPA 2017 - Κάστρα». Τα γραμματόσημα με τα Κάστρα της Ευρώπης θα εκτίθενται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης, από τις 5 μέχρι τις 17 Αυγούστου, σε μία έκθεση ανοιχτή στο κοινό, με ώρες λειτουργίας 20.30 - 23.00.
H Post Europ ιδρύθηκε το 1993 και εκπροσωπεί τους ευρωπαϊκούς δημόσιους ταχυδρομικούς φορείς. Αριθμεί 52 μέλη σε 49 χώρες και περιφέρειες. Αποστολή της είναι η προάσπιση και η προώθηση των συμφερόντων των χωρών - µελών της, µέσω της ανάπτυξης κοινών πρωτοβουλιών και προγραμμάτων, της ανταλλαγής καλών πρακτικών, της διαμόρφωσης κοινών θέσεων σε θέματα κανονιστικού περιεχομένου και της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των μελών της. Τα ΕΛΤΑ αποτελούν ιδρυτικό μέλος της.
Η ειδική σειρά γραμματοσήμων EUROPA εκδίδεται από το 1956, κάθε χρόνο, ταυτόχρονα, από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες - μέλη της Post Europ, με κοινή θεματολογία.  Η φετινή σειρά εμπνέεται από παραμυθένια κάστρα και μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο άλλων εποχών, μέσα από την ιστορία και την αρχιτεκτονική εντυπωσιακών μνημείων της Ευρώπης.
Στην ελληνική έκδοση της «EUROPA 2017 - Κάστρα», απεικονίζονται δύο γραμματόσημα, αφιερωμένα στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και στο Κάστρο της Μεθώνης.

Τα γραμματόσημα, καθώς και όλα τα φιλοτελικά προϊόντα, θα πωλούνται από το προσωρινό ταχυδρομικό κατάστημα, που θα λειτουργεί στον χώρο της έκθεσης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, θα λειτουργήσει ειδική αναμνηστική σφραγίδα, με την οποία οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουν σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Το φιλί» του Ηλία Παπαηλιάκη στην πλατεία Αυδή

Η Αθήνα συνιστά τον πυρήνα των δράσεων του Ιδρύματος Ωνάση: ο συνδυασμός πόλης και πολιτισμού, ο πολίτης ως δημιουργός και ο δημιουργός ως π...