ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

«Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του Τενεσί Ουίλιαμς, στην Πειραιώς 260, στις 4 και 5 Ιουλίου

Η Γεωργία Μαυραγάνη και η εταιρεία θεάτρου Χάπι Εντ παρουσιάζουν το έργο του Τενεσί Ουίλιαμς,«Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι», στην Πειραιώς 260, στις 4 και 5 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.
Ένας ομοφυλόφιλος ποιητής κατασπαράσσεται από ένα αγριεμένο πλήθος παιδιών. Αυτό είναι και το τελευταίο του - άγραφο - ποίημα. Πίσω του, αφήνει μια γυναίκα - μάρτυρα του έργου και της μοίρας του, που δεν θα διστάσει να αρθρώσει αυτό το ποίημα, παρά τον αδυσώπητο πόλεμο που υφίσταται από τους συγγενείς, προκειμένου να σωπάσει. Όχι σαν επιθανάτια κραυγή μιας ενοχικής συνείδησης που αυτοτιμωρείται, αλλά σαν σπαρακτικό ύμνο στην αγάπη, που, παρ’ όλα αυτά, επιβιώνει.
Το έργο και η αυτοβιογραφική του διάσταση είναι γνωστά. Στόχος, ωστόσο, της σκηνοθεσίας δεν είναι να δώσει μια παράσταση ανάλυσης της προσωπικότητας και της ζωής του Τενεσί Ουίλιαμς, αλλά να επιχειρήσει να κρατήσει αυτό τον προσωπικό τόνο, για να «αυτοβιογραφήσει», μέσω της ποίησής του, τη δική μας επιθυμία. Ένας θίασος σημαντικών ηθοποιών θα αφηγηθεί αυτή την ιδιαίτερη ιστορία του Τενεσί Ουίλιαμς σαν μια παραβολή για την εποχή μας.
Συντελεστές
Μετάφραση - σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη, επιμέλεια κίνησης: Σταυρούλα Σιάμου, σκηνικά - κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα, φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας, βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Μητροπούλου. Παίζουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Βαγγέλης Αμπατζής, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Άννα Μάσχα, Γρηγόρης Μπαλλάς, Ελίνα Ρίζου, Ναζίκ Αϊδινιάν.
Πληροφορίες
Πειραιώς 260 (Χώρος Δ): Πειραιώς 260 - Ταύρος, τηλ.: 210 9282900. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: από 20 έως 25 ευρώ, φοιτητικό και ΑΜΕΑ: 12 ευρώ, άνεργοι: 5 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 - εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 16:00, Σάββατο: 10:00 - 15:00), καταστήματα Reload και βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: greekfestival.gr, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινά και Κυριακές: 9:00 - 21:00).

Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα οποία εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας και ανοίγουν δύο ώρες πριν την έναρξή της.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes