Τρίδυμη «Τρωάς» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη, «Τρωάς», παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη, από την ομάδα Σημείο Μηδέν, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για 12 παραστάσεις, από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 4 Απριλίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 το βράδυ.
Η «Τρωάς» είναι ένα τρίδυμο, τρεις μονόλογοι σε τρία μέρη. Στο πρώτο, το καθένα από τα τρία πρόσωπα: Πρίαμος, Έκτωρ, Αστυάναξ, μιλά για το πώς βίωσε τον πόλεμο. Στο δεύτερο, το κάθε πρόσωπο μιλά ως ένας από τους άλλους τρεις. Στο τρίτο, μιλά η Τρωάς με τα λόγια και των τριών: μία φωνή που εμπεριέχει και τις τρεις γενιές και που τις υπερβαίνει, οδηγώντας σε μία ολική και τελική σύνοψη.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα του έργου: «Ο πόλεμος, ως ανθρώπινη αλήθεια, θα μπορούσε να γίνει, όπως και η θνητότητά του, ένας καταλυτικός μηχανισμός στα χέρια τού ίδιου του Ανθρώπου, προκειμένου να μάθει και να καταλάβει, αλλά και να αποδεχθεί το ποιος όντως είναι. Η αυτογνωσία, όμως, αυτή όχι μόνο δεν είναι υποφερτή από τον άνθρωπο, αλλά και, εξαιτίας της αδυναμίας του να την αντέξει, έχει ανέκαθεν αποκλειστεί με τη θέσπιση και καθιέρωση ποικίλων ψευδαισθήσεων, οι οποίες φρόντισαν να τού εξασφαλίσουν προστατευτικές διεξόδους από την αντιμετώπιση τού Ανυπόφορου. Στην “Τρωάδα”, οι διέξοδοι αυτές έχουν εκ προοιμίου καταρριφθεί. Η τρισδιάστατη φωνή των τριών ηλικιών μιλάει από εκεί, όπου θα μπορούσε να μιλήσει το ίδιο το Ανυπόφορο».
Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία - σκηνική εγκατάσταση - κοστούμια: Σάββας Στρούμπος, μουσική: Έλλη Ιγγλίζ, φωτισμοί: Κώστας Μπεθάνης, χειριστής φωτός: Δημήτρης Σταμάτης, photo credits: Αντωνία Κάντα, δημιουργία αφίσας: Soul Design. Παίζουν: Δαυίδ Μαλτέζε και Έλλη Ιγγλίζ.

Πληροφορίες
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος - Αθήνα, τηλ.: 210 3418550. Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 12 ευρώ, μειωμένο: 10 ευρώ. Προπώληση: ταμεία του Ιδρύματος (Δευτέρα έως Παρασκευή: 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση), Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), καταστήματα Forthnet και Seretis travel: Πανεπιστημίου 61 - Αθήνα, τηλ.: 210 3251295, τηλεφωνικά: 210 3418579 (Δευτέρα - Παρασκευή: 11:00 - 14:00), ηλεκτρονικά: mcf.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ακρόπολη : Μαρμάρινη επιγραφή με τα ονόματα των Μανώλη Γλέζου και Απόστολου Σάντα

Πινακίδα με την αναγραφή των δύο ονομάτων του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου (Λάκη) Σάντα θα τοποθετηθεί στη βόρεια κλιτύ, στο σημείο από τ...