ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

«AmorS»: συρραφή σονέτων του Σαίξπηρ, στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής

Αποδεικνύοντας πώς, παρά το ότι έληξε το Έτος Σαίξπηρ, όπως ορίστηκε το 2016, για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, ο Άγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας είναι ανεξάντλητος και εμπνέει κάθε χρονική περίοδο τους ανθρώπους του θεάτρου, σονέτα και σκηνές από έργα του παρουσιάζονται στην παράσταση με γενικό τίτλο «AmorS».
Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του αφιερώματος «Τα Σονέτα του Σαίξπηρ στη Νέα Σκηνή», στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής, για τέσσερις 40άλεπτες παραστάσεις, τις Δευτέρες και Τρίτες 16, 17 και 23, 24 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ.
Τα σαιξπηρικά σονέτα έχουν διττό ενδιαφέρον, αφού κάποια από αυτά μπορούν να τοποθετηθούν στο επίκεντρο της εικόνας του Σαίξπηρ ως ποιητή και αποτελούν δείγματα του σπουδαίου λυρισμού του, αλλά και επειδή, έστω και με επιφυλάξεις, μπορούν να θεωρηθούν ως τα μόνα έργα του που διαθέτουν έντονα βιογραφικά στοιχεία.
Στην παράσταση «AmorS», η Στεφανία Γουλιώτη και ο Αργύρης Πανταζάρας «γράφουν» το δικό τους έργο, μέσα από μία συρραφή σονέτων και σκηνών από τα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, στην προσπάθειά τους να δώσουν ανάσα στην πιο δυσνόητη και δύσβατη περιοχή της ανθρώπινης φύσης, τον έρωτα.
Μία χειμαρρώδης ροή διατρέχει το έργο του κορυφαίου δραματουργού. Άλλοτε, εξαιρετικά ανάγλυφη και, άλλοτε, σκοτεινή. Αυτή ακριβώς η ροή κεντρίζει το ενδιαφέρον των δύο ηθοποιών και τους κάνει να την αναδείξουν, να τη διερευνήσουν σε βάθος, να τη δουν να αναδύεται, προκειμένου να ζήσουν τη δική τους σκηνική εμπειρία και να κάνουν το κοινό να την αφουγκραστεί.
Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Βασίλης Ρώτας (σε επιλεγμένα σημεία) και Διονύσης Καψάλης, επιμέλεια κίνησης: Rootless Root (Λίντα Καπετανέα και Josef Frucek) σε μία πολύ ενδιαφέρουσα σύμπραξη με τους δύο πρωταγωνιστές, μουσική επιμέλεια: Γιώργος Πούλιος. Παίζουν: Στεφανία Γουλιώτη, Αργύρης Πανταζάρας.
Πληροφορίες
Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής: Κεφαλληνίας & Κυκλάδων 11 - Κυψέλη, τηλ.: 210 8217877. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ, μειωμένο: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμείο του θεάτρου, εκδοτήριο Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 - στοά Πεσμαζόγλου, τηλεφωνικά: 210 7234567, ηλεκτρονικά: ticketservices.gr.


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes