ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

«Μωρό μου» της Ρουμπίνης Βασιλακοπούλου στο θέατρο Χυτήριο

Μια γυναίκα μετράει τη ζωή της. Δεν περιμένει τίποτα. Η μήπως περιμένει; Νοσταλγεί, σαρκάζει, αυτοσαρκάζεται. Λέει πως δεν θυμώνει πια. Τζογάρει στον έρωτα. Μια γυναίκα που έζησε, απόλαυσε, σημάδεψε, σημαδεύτηκε. Μια γυναίκα σε αέναη αναζήτηση.
Με ηρωίδα μία γυναίκα που «διανυκτερεύει», ο θεατρικός μονόλογος «Μωρό μου», σε κείμενο και ερμηνεία της Ρουμπίνης Βασιλακοπούλου και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Χατζή, παρουσιάζεται στο θέατρο Χυτήριο, από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 το βράδυ.
Ιούνιος. Στη γιορτή του Κλήδονα. Η κυρία Μαρία, εδώ. Με θέα την Ακρόπολη. Εδώ. Πιστή στο νυχτερινό της ραντεβού, αργά το βράδυ, στις 5. Πάντα, καταλήγει εδώ, μετά από πολύωρο περπάτημα στους δρόμους της Αθήνας. Εδώ, στη δική της πρωτεύουσα.
Μιλάει: «Κυρία Μαρία, γιατί δεν πας σπίτι; Ξέμεινες! Ρουφιάνα της νύχτας! Εσύ και τα τσιγάρα σου. Εσύ κι οι μουσικές σου. Για να παρατηρείς. Για να σαρκάζεις. Για να περιφέρεσαι γύρω από την ιστορία σου. Για να νοσταλγείς. Για να λες πως δεν θυμώνεις πια. Για να τζογάρεις στον έρωτα. Για να αναζητάς την αγάπη κυρία Μαρία των γηπέδων, κλέψε μια γαρδένια. Βαλ’ την στο στήθος σου. Σου πάει. Καλό σου ξημέρωμα».

Ο χρόνος, που διαρκεί ο λόγος της κυρίας Μαρίας, είναι πραγματικός. Από τις 5:00 αργά το βράδυ, μέχρι  τις 6:05 το πρωί, όταν ακριβώς έρχεται το πρώτο φως, στις 24 Ιουνίου του 2016.

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο - ερμηνεία: Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, σκηνοθεσία -  φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής, σκηνική εγκατάσταση: Θανάσης Καλογιάννης, φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης.

Πληροφορίες

Θέατρο Χυτήριο: Ιερά Οδός 44 - Αθήνα (στάση Μετρό: Κεραμεικός), τηλ. κρατήσεων: 210 3412313 (17:00 - 22:00). Παραστάσεις: Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 - Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017. Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά (χωρίς διάλλειμα). Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 12 ευρώ, μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι, συνταξιούχοι, φοιτητικό, με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών): 7 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων:  καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes