Το στρίψιμο της βίδας του Χένρι Τζέιμς

Το Άνεσις υποδέχεται το Δημοσθένη Παπαδόπουλο που θα σκηνοθετήσει τη Θάλεια Ματίκα και τον Ιάσονα Παπαματθαίου στη διασκευή του αριστουργηματικού μυθιστορήματος τρόμου του Χένρι Τζέιμς,σε μια παράσταση για δύο πρόσωπα που ακροβατεί μεταξύ σκότους και φωτός.
Είναι η ιστορία μιας νεαρής γκουβερνάντας που αναλαμβάνοντας τη φροντίδα δύο ορφανών παιδιών συναντιέται με τους «δαίμονες» της… σε ένα παιχνίδι νοητικών παραδοξοτήτων, μυστηριωδών σκιών και μεταφυσικής ατμόσφαιρας τρόμου. Το φανταστικό εισβάλλει στην καθημερινότητα και επιβάλλεται ως μία πιθανή εκδοχή της πραγματικότητας.
"Το σημαντικό", έγραφε ο Henry James στα Σημειωματάριά του, "είναι να παρουσιάσει κανείς το θαυμαστό και το παράξενο περιοριζόμενος σχεδόν αποκλειστικά στο να δείξει την αντανάκλασή τους πάνω σε μιαν ευαισθησία, αναγνωρίζοντας ότι το κυριότερο στοιχείο συνίσταται σε κάποια δυνατή εντύπωση που προκαλούν και η οποία γίνεται έντονα αισθητή".
Πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου 2017
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00
ΤΙΜΕΣ: 17 ευρώ γενική είσοδος
14 ευρώ (φοιτητές,δάσκαλοι,καθηγητές και άνω των 65)
10 ευρώ – (άνεργοι)
Προσφορά προπώλησης από 10 €, με ισχύ έως και την παραμονή της έναρξης των παραστάσεων.(9 Ιανουαρίου)

SITE: "http://theatroanesis.gr/"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Χρυσές Σφαίρες 2021: Οι μεγάλοι νικητές

Κάθε χρόνο, η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ (Hollywood Foreign Press Association - HFPA) διοργανώνει στην Αμερική την τελετή ...