Η «Ορέστεια» στο Ηρώδειο σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά

Έχοντας κατακτήσει τις καρδιές του κοινού με τις παραστάσεις της σε όλη την Ελλάδα, η κορυφαία τριλογία του Αισχύλου, η πολυσυζητημένη «Ορέστεια», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά, ολοκληρώνει την περιοδεία της με μια και μοναδική παράσταση στην Αθήνα, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 9.15 το βράδυ.
Ο Γιάννης Χουβαρδάς, με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών, δημιούργησε μια παράσταση για τη μοναδική σωζόμενη αρχαία τριλογία «Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες», ένα έργο που - με όλες τις δυναμικές της ατομικής, οικογενειακής, πολιτικής και κοινωνικής βίας - αφηγείται τον κύκλο αίματος μιας οικογένειας και τον ιστορικό κύκλο ενός έθνους, που πρέπει να θυσιάσει τα παιδιά του, προκειμένου να ξαναγεννηθεί.
Η παράσταση, η οποία ιχνηλατεί τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας, τοποθετείται στην περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Ελληνικού Εμφυλίου. Θέτει τον αιώνιο Αισχύλο στο σήμερα και μεταφέρει μαγικά τον πρώτο πόλεμο των Ελλήνων, τον Τρωικό, μέσα στον χωροχρόνο του τελευταίου ελληνικού πολέμου, του αιματηρού μας Εμφυλίου.
Ο Ορέστης, ο Αγαμέμνονας, η Κλυταιμνήστρα, η Ηλέκτρα, ο Αίγισθος, η Κασσάνδρα, η Αθηνά και ο Απόλλωνας βρίσκονται μέσα μας. Είναι εδώ, ζωντανοί. Σε κάθε πόλη και κάθε μέρος, κάθε χωριό μικρό ή μεγάλο αυτού του τόπου, αντιπροσωπεύοντας το βαθύ κοινωνικό βίωμα της συλλογικής μας μνήμης που, μια μέρα, θα μας απελευθερώσει από τα δεσμά του διχασμού.


Πληροφορίες
Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη - Αθήνα, τηλ.: 210 3241807. Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες και 30 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 40 ευρώ, ζώνη Α: 30 ευρώ, ζώνη Β και Γ: 20 και 15 ευρώ, άνω διάζωμα: 15 και 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.
Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης, διασκευή - σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς, σκηνικά: Εύα Μανιδάκη, κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, μουσική: Σταύρος Γασπαράτος, κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου, φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, μακιγιάζ: Άννα Μπαλτζή, κομμώσεις: Θοδωρής Χριστοδούλου, φωτογραφίες: Έφη Γούση - Μιχάλης Κλουκίνας, video trailer: Μιχάλης Κλουκίνας, βοηθοί σκηνοθέτη: Σύλβια Λιούλιου - Νικολέτα Φιλόσογλου, βοηθός σκηνογράφου: Θάλεια Μέλισσα, βοηθός παραγωγής: Αλεξάνδρα Μουζακίτη, διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα, παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος. Διανομή: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Κουρής, Στεφανία  Γουλιώτη, Νίκος Ψαρράς, Άλκηστις Πουλοπούλου, Δημήτρης Παπανικολάου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ, Χριστίνα Μαξούρη, Πολύδωρος Βογιατζής.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Ακρόπολη : Μαρμάρινη επιγραφή με τα ονόματα των Μανώλη Γλέζου και Απόστολου Σάντα

Πινακίδα με την αναγραφή των δύο ονομάτων του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου (Λάκη) Σάντα θα τοποθετηθεί στη βόρεια κλιτύ, στο σημείο από τ...