Φεστιβάλ Καννών: Άνοιγμα αυλαίας με Γούντι Άλεν και «Cafe Society»

Η ταινία «Cafe Society» του Γούντι Άλεν θα είναι η εναρκτήρια ταινία του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Είναι η τρίτη φορά που μία ταινία του αναγνωρισμένου 80χρονου συγγραφέα και σκηνοθέτη ανοίγει το Φεστιβάλ.
Οι προηγούμενες φορές που μια ταινία του Γούντι Άλεν ήταν η εναρκτήρια του περίβλεπτου Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη νότια Γαλλία, ήταν το 2002 με το «Hollywood Ending» (Παίζοντας στα τυφλά) και το 2011 με το «Midnight in Paris» (Μεσάνυχτα στο Παρίσι).
Το «Cafe Society», όπου πρωταγωνιστούν ο Τζέσε Άιζενμπεργκ του «The Social Network» και η Κρίστεν Στιούαρτ του «Twiight», θα προβληθεί εκτός διαγωνισμού στις 11 Μαΐου.
Η ταινία είναι η 14η ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη που προβάλλεται εκτός συναγωνισμού στις Κάννες, σύμφωνα με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ.
Αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού που φθάνει στο Χόλυγουντ τη δεκαετία του 1930 με την ελπίδα να εργαστεί στην κινηματογραφική βιομηχανία, ερωτεύεται και βρίσκει τον εαυτό του βυθισμένο στην κοινωνία των καφέ που καθόρισε το πνεύμα της εποχής, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους. Το 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 22 Μαΐου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Χρυσές Σφαίρες 2021: Οι μεγάλοι νικητές

Κάθε χρόνο, η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ (Hollywood Foreign Press Association - HFPA) διοργανώνει στην Αμερική την τελετή ...