ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Η Θεοδώρα Τζίτα παρουσιάζει το πρώτο προσωπικό της δίσκο: "Όσα ξέρουν οι χαμένοι"

«Όσα ξέρουν οι χαμένοι» είναι ο τίτλος του πρώτου προσωπικού δίσκου μιας νέας ερμηνεύτριας, της Θεοδώρας Τζίτα. Τα έξι τραγούδια του άλμπουμ φέρουν την υπογραφή ενός σπουδαίου λαϊκού συνθέτη, του Τάκη Σούκα, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι Δημήτρης Λέντζος, Κώστας Μπαλαχούτης, Γιώργος Μίτσιγκας και Μάκης Τσίτας. 
Στο CD υπάρχουν τέσσερα καινούργια τραγούδια, τα οποία έγραψε ο Σούκας ειδικά για τη φωνή της Τζίτα και είναι τα: «Όσα ξέρουν οπι χαμένοι» (στίχοι: Δημήτρης Λέντζος), «Όταν θα φύγω ένα πρωί» (στίχοι: Μάκης Τσίτας), «Άιντε εβίβα» (στίχοι: Μάκης Τσίτας) και «Της Ανατολής παλάτια» (στίχοι: Κώστας Μπαλαχούτης). 
Επίσης, υπάρχει ένα ορχηστρικό κομμάτι και η a cappella επανεκτέλεση της Τζίτα στο «Βροχή τα παράπονα» (στίχοι: Γιώργος Μίτσιγκας), το οποίο είχε πρωτοερμηνεύσει η Ελένη Βιτάλη. Σύγχρονα λαϊκά τραγούδια δοσμένα με ιδιαίτερη μαεστρία και μεράκι. 
Η Θεοδώρα Τζίτα έκανε σπουδές κλασικού τραγουδιού, αλλά στράφηκε από νωρίς στο λαϊκό τραγούδι. Όπως αναφέρει και ο Νίκος Μπάτης στην κριτική του στο ogdoo.gr: «Με τον δίσκο αυτό εκφράζει με πληρότητα τα χαρίσματά της. 
Διαθέτει έναν αέρινο, φρέσκο, αλλά και νοσταλγικό τρόπο ερμηνείας και μια γοητευτική χροιά που κερδίζουν τον ακροατή». Η Ανθούλα Δανιήλ στη δική της κριτική γράφει μεταξύ άλλων (diastixo.gr): «Η Τζίτα συγκεντρώνει τα χαρίσματα που θα λαχταρούσε να έχει κάθε ταλαντούχος τραγουδιστής: φωνή χαρακτηριστική και κρυστάλλινη, με έκταση και βάθος, εκφραστικότητα στην ερμηνεία και γερές βάσεις».  
Το άλμπουμ κυκλοφορεί από το ενημερωτικό site για το βιβλίο και τον πολιτισμό diastixo.gr
Παραγωγή: diastixo.gr 
Διεύθυνση παραγωγής – ενορχήστρωση: Μανόλης Ανδρουλιδάκης 
Κιθάρες, μαντολίνο, λαουτομπούζουκο, ηλ. μπάσο, πιάνο, μπαγλαμάς και φωνητικά: Μανόλης Ανδρουλιδάκης 
Μπουζούκια (και μπαγλαμάς στο «Όσα ξέρουν οι χαμένοι»): Μανώλης Καραντίνης 
Κανονάκι: Πάνος Δημητρακόπουλος 
Ντραμς: Γρηγόρης Συντρίδης 
Κρουστά-πνευστά (και αμανές στο «Της Ανατολής παλάτια»): Ανδρέας Σίκκης 
Ακορντεόν: Δήμος Πολυμέρης 
Κοντραμπάσο: Άρης Αυγερινός 
Ηχολήπτης: Θεόδωρος Μανωλίδης 
Στούντιο: «Αιολία» 
Φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου 
Μακιγιάζ: Ηλέκτρα Μώρου 
Creative: Γιώργος Φερμελετζής 
Γραφιστική επιμέλεια: Ελένη Κυριακίδου

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes