Πρεμιέρα για τον «Ιδομενέα» στο Φεστιβάλ Αθηνών


Σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου
«Καθένας θέλει να ζήσει. Καθένας μας κρέμεται απʼ αυτό. Τι είναι κανείς έτοιμος να θυσιάσει ώστε να επιβιώσει; Μπορεί κανείς να κάνει παζάρια με τον Θάνατο; Και όταν το κάνει, πόσο υψηλό είναι το τίμημα;» αναρωτιέται ο  Ρόλαντ Σίμελπφενιχ, ο συγγραφές του έργου «Ιδομενέας». 
Εμπνεόμενος από την ελληνική μυθολογία και την ιστορία του βασιλιά της Κρήτης, Ιδομενέα, ο Γερμανός συγγραφέας μιλά για τον φόβο του θανάτου, την έννοια της θυσίας, για τον πόλεμο και την απώλεια. Το έργο ανεβαίνει απόψε το βράδυ -Κυριακή 20 Ιουλίου -  σε πανελλήνια πρώτη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Μια ομάδα από εννέα άντρες και γυναίκες κάτω από το βλέμμα ενός πλήθους εκατό ανθρώπων, αφηγείται τις διαφορετικές εκδοχές που θα μπορούσαν να έχουν συμβεί, σχολιάζει, γλιστρά διστακτικά σε αυτά που ερευνά, εξετάζει και απορρίπτει. Σκέπτεται πάνω στα ζητήματα του έργου. Μιλά εξ ονόματος των ηρώων, περνά από τον έναν στον άλλον, από το γενικό στο ειδικό και αντίστροφα, κρατώντας την αίσθηση ενός Χορού αρχαίου δράματος. Οι ηθοποιοί σκέφτονται δημοσίως επάνω σε αυτή την δίχως έλεος ιστορία .Σε διάφορους χορωδιακούς συνδυασμούς φιλοσοφούν πάνω στον φόβο του Θανάτου και τον Θάνατο, την Ενοχή, την Αγάπη και τον αφανισμό των άλλων ως προϋπόθεση της προσωπικής επιβίωσης. Όλα τα μεγάλα ανθρώπινα ερωτήματα βρίσκονται μέσα στον Ιδομενέα.


Από 20/7 έως 22/7, Ταύρος , Πειραιώς 260, ΄Ωρα: 21:00, Τιμή:  20,00€

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Το φιλί» του Ηλία Παπαηλιάκη στην πλατεία Αυδή

Η Αθήνα συνιστά τον πυρήνα των δράσεων του Ιδρύματος Ωνάση: ο συνδυασμός πόλης και πολιτισμού, ο πολίτης ως δημιουργός και ο δημιουργός ως π...