Πτώση τζίρου 70% λόγω κορωνοϊού, σε εστίαση και ψυχαγωγία

Σε κατακόρυφη πτώση βρίσκονται οι περισσότεροι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας λόγω του κορωνοϊού, ενώ πλέον υπάρχουν φόβοι ότι η ελληνική οικονομία ενδέχεται να οπισθοχωρήσει και να σημειωθεί σημαντική αύξηση της ανεργίας τους επόμενους μήνες.
Ο κλάδος της εστίασης και της ψυχαγωγίας καταγράφει ήδη τεράστιες απώλειες, με επιχειρηματίες στο κέντρο της Αθήνας να μιλούν για πτώση ακόμα και 70% και να φοβούνται για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, ενώ και λιανεμπορικές επιχειρήσεις εκτός των τροφίμων μετρούν ήδη απώλειες άνω του 50% και συνεχώς καταγράφονται νέες ακυρώσεις σε τουριστικά πακέτα και κρατήσεις προς την Ελλάδα.
Ταυτόχρονα η αναβολή συνεδρίων, εκθέσεων, αθλητικών δραστηριοτήτων που θα αποτελούσαν τόνωση για τις τοπικές αγορές και τις επιχειρήσεις από τον εσωτερικό τουρισμό έχει φέρει ένα μαύρο σύννεφο πάνω από την αγορά, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επιπτώσεις ενόψει του Πάσχα αλλά και της καλοκαιρινής σεζόν εφόσον δεν υπάρξει βελτίωση έως τον Απρίλιο, με τους επιχειρηματίες να δηλώνουν έντονα προβληματισμένοι.
Μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς ότι περίπου 200 επαγγέλματα είναι συνδεδεμένα με τον κλάδο του τουρισμού, αντιλαμβάνεται τη ζημιά για την οικονομία σε μια χώρα που βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης ύστερα από μια μακροχρόνια κρίση.
Την ίδια ώρα, αν και σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και επιχειρηματίες του κλάδου στα σουπερμάρκετ δεν υπάρχουν ελλείψεις, οι φόβοι για το τι θα γίνει το επόμενο διάστημα μεγαλώνουν αφού η «παγκόσμια καραντίνα» είναι βέβαιο ότι επηρεάζει και την Ελλάδα, η οποία είναι μια χώρα εξαρτώμενη σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές.

Ταυτόχρονα πρόβλημα υπάρχει και με τα φορτία που έρχονταν από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς η Ιταλία αποτελεί χώρα διέλευσης και τα μέτρα που έχουν ληφθεί δημιουργούν καθυστερήσεις αλλά και αύξηση του κόστους για τις επιχειρήσεις εκείνες που αναζητούν άλλες διαδρομές για να παρακάμψουν την Ιταλία.

Η Εβδομάδα Μόδας της Σαγκάης μετατέθηκε για τον Απρίλιο

Η Εβδομάδα Μόδας της Σαγκάης, με την παρουσίαση συλλογών Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021 θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 13 Απριλίου και όχι στ...