ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

«It's the End of the World As We Know It»: Ο Michael Stipe τραγουδά από το σπίτι

Πάντα υπάρχει ένα τραγούδι που συνδυάζεται με την εκάστοτε κάθε συγκυρία. Και η επιτυχία του 1987 των R.E.M. «It's the End of the World As We Know It (And I Feel Fine)» είναι ιδιαίτερα σχετική με την πανδημία του κορωνοϊού.
Λόγω της πανδημίας, το φετινό Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι δεν θα πραγματοποιηθεί, αλλά κανείς δεν μπορούμε να βγάλει από το μυαλό του την εκπληκτική απόδοση αυτού του τραγουδιού από τον Michael Stipe στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ, το 1999. Τώρα, 21 χρόνια αργότερα, ο τραγουδιστής των R.E.M. ξανατραγουδά το «It's the End of the World...» σε ένα βίντεο για τα μέτρα που πρέπει ατομικά ο καθένας μας να πάρει για να είναι ασφαλής και μας προτρέπει να μείνουμε σπίτι και να προσέχουμε!
Στο βίντεο που ετοίμασε -το οποίο μοιράζεται στον ιστότοπό του (και σε πιο σύντομη εκδοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης)- ο Stipe τραγουδά ένα μέρος από το εμβληματικό τραγούδι και μετά απευθύνεται σε εμάς, δίνοντας τους δικούς του κανόνες για το πώς θα ανταπεξέλθουμε στη σημερινή κατάσταση.

 «Νιώθω καλά. Νιώθω εντάξει» λέει. «Το σημαντικό αυτού του στίχου, αυτού του τίτλου τραγουδιού, είναι "Όπως Τον Ξέρουμε". Πρόκειται να περάσουμε - περνάμε κάτι το οποίο δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν συναντήσει και αυτό, βεβαίως, είναι ο κορωνοϊός. Και είναι πραγματικότητα, και είναι σοβαρό, και είναι εδώ».

Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes