ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Το Plisskën Festival επιστρέφει στην πόλη της Αθήνας το Δεκέμβριο

Στις 8 Δεκεμβρίου στους χώρους του Piraeus 117 Academy και του Wave Athens
Το Plisskën Festival επιστρέφει στο ετήσιο ραντεβού του, στις 8 Δεκεμβρίου, στο Piraeus 117 Academy και στο Wave Athens, με μερικούς από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες των τελευταίων δύο δεκαετιών.
Στην κορυφή, η πολυαναμενόμενη ζωντανή εμφάνιση του David August για πρώτη φορά στην Ελλάδα –με ένα από τα καλύτερα live acts του κόσμου. Τον Γερμανό καλλιτέχνη θα πλαισιώσουν οι ζωντανές εμφανίσεις τριών μοντέρνων «θρύλων» της ηλεκτρονικής σκηνής: του πρωτοπόρου της New Disco Νορβηγού Lindstrøm, του πολυπράγμονα Γερμανού μινιμαλιστή Pantha Du Prince  και της ανανεωμένης μουσικής ιδιοφυΐας του Άγγλου Nathan Fake. To lineup του Main Stage, έρχεται να συμπληρώσει η πρωτοεμφανιζόμενη Object Blue της οποίας οι πρόσφατες live εμφανίσεις λαμβάνουν διθυραμβικές κριτικές.
Στο Aquarium, που θα φιλοξενηθεί στο Wave Athens, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στη χώρα μας τέσσερις από τις πιο δυναμικές και καταξιωμένες djs των τελευταίων ετών: η Elena Colombi που εκπροσωπεί το Italian New Wave, μία από τις εξέχουσες curators Φεστιβάλ ανά τον κόσμο όπως η Debonair, η εκρηκτική deep house / tech  Παλαιστίνια παραγωγός Sama' καθώς και η υπερδραστήρια Μεξικανή Lokier του dark electro ήχου. Μαζί τους, φυσικά, και η σημαιοφόρος της αρχαίας πόλης, Black Athena.
Το Plisskën Festival, γεννημένο στην Αθήνα, είναι ένα μουσικό Φεστιβάλ που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2010. Έχοντας ήδη φιλοξενήσει πάνω από 350 διεθνείς καθώς και ορισμένους εγχώριους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια των επτά εκδόσεών του, το Φεστιβάλ μπορεί να υπερηφανεύεται για την αυτοπροσδιοριζόμενη φιλοσοφία του και σκοπεύει στην υιοθέτηση μουσικής που καλύπτει διαφορετικά είδη και υπόβαθρα.
Η οργανική ανάπτυξη αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό στην εξέλιξη του Φεστιβάλ και έχει επιτευχθεί συλλογικά, μέσα από τις προσπάθειες όσων έχουν συμμετάσχει σε αυτό, είτε αυτοί λέγονται καλλιτέχνες, εθελοντές ή κοινό.

Με τη νέα  έκδοση να κυριαρχεί στο προσκήνιο της πρωτοποριακής μουσικής και της αειφορίας, ο στόχος του Plisskën είναι απλός και ξεκάθαρος: να υπάρχει μια απολαυστική και γεμάτη ουσία μουσική εμπειρία διατηρώντας σεβασμό σε όλους τους ομόλογούς του, απ’ όπου κι αν προέρχονται, ανθρώπινο ή φυσικό περιβάλλον.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes