ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Μεγάλη γιορτή χορού από τα θρυλικά Μπαλέτα Bejart στο Ηρώδειο, στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου

Γιορτάζοντας τα 30 χρόνια από τη δημιουργία τους και τιμώντας  την επέτειο των 10 χρόνων από την απουσία του κορυφαίου χορογράφου και ένθερμου φιλέλληνα Maurice Béjart (1927 - 2007), τα θρυλικά Μπαλέτα Bejart της Λωζάνης πραγματοποιούν παγκόσμια περιοδεία με την παράσταση «Béjart fête Maurice».
Η μεγάλη αυτή γιορτή του χορού θα έρθει στην Ελλάδα για δύο μαγικές βραδιές στο Ηρώδειο (Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Ακρόπολη), την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Τα περίφημα Μπαλέτα Bejart θα παρουσιάσουν ένα χορευτικό αφιέρωμα με τις πιο εμβληματικές χορογραφίες του αξέχαστου Maurice Béjart, του ανθρώπου που έκανε τον χορό προσιτό στο ευρύ κοινό και τον ανέδειξε στην υπέρτατη τέχνη του 20ού αιώνα.

Η παράσταση «Béjart fête Maurice» αποθεώνει την τέχνη του χορού, υμνώντας τη ζωή. Τα δημοφιλή μπαλέτα ερμηνεύουν τις σημαντικότερες χορογραφίες του Maurice Béjart, που σημάδεψαν τον σύγχρονο χορό με αμείωτο πάθος, εκπληκτική δεξιοτεχνία και εκφραστική αρτιότητα, διατηρώντας πάντα το υψηλό επίπεδο αισθητικής. Με μουσικές από Beethoven, Rossini, Webern μέχρι Duke Ellington, The Residents και παραδοσιακές, το μπαλέτο απογειώνει τους θεατές σε μια παράσταση - πραγματική γιορτή του χορού.

Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και το νέο έργο «t 'M et variations...», δημιουργία του νυν καλλιτεχνικού διευθυντή του μπαλέτου, Gil Roman, διαδόχου του Maurice Béjart. Ο Gil Roman υπογράφει ένα μπαλέτο, στο οποίο οι κινήσεις γίνονται λέξεις, που απευθύνονται στον Maurice. Μια άκρως συναρπαστική χορογραφία πάνω στο θέμα της αγάπης και στην εσωτερική ανάγκη για χορό. Ένα θέαμα αληθινών αισθήσεων με ζωντανή μουσική επί σκηνής και συνθέσεις των Nick Cave και Warren Ellis.
Πληροφορίες
Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη - Αθήνα, τηλ.: 210 3241807.


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes