Θαλασσινή γαστρονομία από το Λευτέρη Λαζάρου στο Βαρούλκο

Η θαλασσινή γαστρονομία του Λευτέρη Λαζάρου βρίσκει την καλύτερη έκφρασή της στο κομψό ντεκ του Μικρολίμανου, ακριβώς πάνω στο νερό, με τα σκάφη και τα κατάρτια της μαρίνας σε απόσταση αναπνοής.
Χαλαρά, προσιτά, τα μεσημέρια εδώ έχουν αύρα διακοπών, κι είναι η ιδανική στιγμή να δοκιμάσετε τις –για πρώτη φορά στην ιστορία του εστιατορίου!– τηγανητές πατάτες που έρχονται από την Άνδρο για να συνδυαστούν με κιμά γαρίδας σε έναν πολύ ιδιαίτερο μεζέ, τα αέρινα τηγανισμένα μικρά ψαράκια ή τα όστρακα με μαϊντανό, σκόρδο και Μοσχάτο Λήμνου.
Μη χάσετε με τίποτα τα εξαιρετικά επιδόρπια του Θοδωρή Μωυσίδη, ιδίως τον μπακλαβά-έκπληξη σε αρωματικό σύννεφο, και στη συνέχεια ανεβείτε στο art deck του «Βαρούλκου» για μια δόση τέχνης: η έκθεση «Σπόρος», με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, σας περιμένει μέχρι τον Αύγουστο, με σούπερ ατού την καρτποσταλική θέα από τα πέντε μπαλκόνια του χώρου.

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο, 2105228400, www.varoulko.gr, Bαρούλκο restaurant

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Πάντα ο διάβολος» || εκδόσεις Μεταίχμιο

Το μυθιστόρημά του Ντόναλντ Ρέι Πόλοκ «Πάντα ο διάβολος» -πρεσβευτής του  νέου αμερικάνικου γκόθικ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σ...