ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Η PJ Harvey στο Release Athens

Το Release Athens είναι ένα νέο φεστιβάλ που ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016, φιλοδοξώντας να εξελιχθεί σε έναν θεσμό που θα δώσει μία ουσιαστική νέα πνοή στα συναυλιακά δρώμενα στην Ελλάδα. Θα λάβει χώρα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στην Πλατεία Νερού και φιλοδοξεί να φέρει κοντά στο ελληνικό κοινό ορισμένα ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας σκηνής, “απελευθερώνοντας την Αθήνα” από την σκληρή καθημερινότητα των δύσκολων καιρών που ζούμε μέσα από τη δύναμη της καλής μουσικής, του πολιτισμού και της διαδραστικότητας!

Release Athens 2016 / Day 3 / Τρίτη 7 Ιουνίου:
Ξεκινώντας κάποιος να γράφει για το ποια είναι η PJ Harvey, τι έχει επιτύχει σε αυτά τα περίπου 30 χρόνια που βρίσκεται στο προσκήνιο, ποια είναι η επίδρασή της στην παγκόσμια μουσική σκηνή και η εν γένει θέση της στο στερέωμα του rock’n’roll, από τη γέννησή του μέχρι σήμερα, το πιο πιθανό είναι να αναρωτηθεί για το πόσες σελίδες μπορεί να γεμίσει και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση.

Η αναγνώριση που έχει γνωρίσει από κοινό και κριτικούς είναι πέρα από κάθε σύγκριση. Άλλωστε, είναι η μοναδική που έχει κερδίσει δύο φορές το Mercury Prize, το ετήσιο βραβείο για τον καλύτερο δίσκο της Βρετανίας, για τα εκπληκτικά albums “Stories From The City, Stories From The Sea” (2001) και “Let England Shake” (2011).

H PJ Harvey είναι ένα από τα ελάχιστα ονόματα που έχουν να επιδείξουν μία τόσο πολυετή πορεία με τέτοια αξιοζήλευτη δημιουργικότητα και συνέπεια. Χωρίς υπερβολή, η θέση της στην κορυφή είναι σχεδόν μοναχική… Μια συναρπαστική πορεία σχεδόν 25 ετών συνεχίζεται μέχρι σήμερα, όπου η PJ Harvey, μετά από “σιωπή” πέντε ετών, πραγματοποιεί μία επιστροφή στη δισκογραφία με το 9o album της, “The Hope Six Demolition Project” και τις ζωντανές εμφανίσεις να αποτελούν ήδη το γεγονός της χρονιάς στον κόσμο της μουσικής.


Περισσότερα εδώ: Releaseathens.gr/Artists

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes