Η Νταιάν Κόχυλα μίλησε για την Ικαρία και τη ζωή της στην Ελλάδα!

Για την ζωή της στην Ελλάδα, το νησί της Ικαρία αλλά και πού θα επέλεγε να μείνει αν είχε την δυνατότητα, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Νταιάν Κόχυλα.

Πώς είναι η ζωή σας στην Ελλάδα; «Είµαι µια εργαζόµενη µητέρα. ∆εν σταµατάω ποτέ»
- Η ζωή σας στην Αµερική; «Οταν είµαι στην Αµερική, περίπου µία εβδοµάδα τον µήνα ή κάθε ενάµιση µήνα, δουλεύω κυρίως ως σύµβουλος σεφ στο εστιατόριο «Molyvos» στη Νέα Υόρκη, µην ξεχνώντας να καλλιεργώ συνέχεια τις σχέσεις µου, µια που αγαπώ τις ΗΠΑ»
- Εάν µπορούσατε να επιλέξετε, και εφόσον υπήρχαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, πού θα µένατε; «Οπου γης και πατρίς», αυτό είναι ένα καλό µότο για µένα. ∆εν σκέφτοµαι τέτοια πράγµατα. ∆εν σκέφτοµαι µε το «εάν» και το «θα». Προσπαθώνα είµαι ευγνώµων για το καθετί.»

- Κατάγεστε από την Ικαρία και λατρεύετε το νησί σας. Πόσο σας έχει επηρεάσει η τοπική κουζίνα; Σκοπεύετε κάποια στιγµή να ζήσετε µόνιµα εκεί; 
«Η ικαριώτικη κουζίνα είναι η µεσογειακή διατροφή του '60 - µιλώντας για την παραδοσιακή της µαγειρική. Είναι µια κουζίνα που βασίζεται στα τοπικά, στα άγρια φαγώσιµα (χόρτα, µανιτάρια και άλλα πολλά). Είναι µια κουζίνα της φτώχειας, η οποία τυχαίνει να είναι «πλούσια», ακριβώς επειδή είναι τοπική. Η Ικαρία µού έµαθε τι εστί αληθινό φαγητό, µε φρεσκότατα εποχιακά υλικά, κοµµένα από τον κήπο λίγο πριν τα µαγειρέψεις. Μου έµαθε ότι το φαγητό είναι κοινωνικό όχηµα. Σε ό,τι αφορά µελλοντικά σχέδια και στόχους, δεν προγραµµατίζω τίποτα. Αντιµετωπίζω κάθε µέρα όπως έρχεται», λέει στο Πρώτο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Το Μυστικό Μας» μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Το ξεχωριστό θρίλερ εκδίκησης του Γιούβαλ Άντλερ, μας μεταφέρει στην Αμερική, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου μία γυναίκα, έχοντας αποφασ...