ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης αλλάζει

Με ανανεωμένη εμφάνιση θα υποδεχτεί τους επισκέπτες του το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τον Οκτώβριο του 2014.

Τα σχέδια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι συνεχή.  Ένα από τα μουσεία-διαμάντια της πόλης λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους που αγαπούν την αρχαιοελληνική τέχνη αλλά και την σύγχρονη καθώς τα τελευταία χρόνια διοργανώνει και ένα σύγχρονο εικαστικό πρόγραμμα με αξιόλογες συνεργίες.

Ξεκινώντας από ένα έργο υποδομών, μόλις άρχισαν οι εργασίες για το νέο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του κτηρίου της Νεοφύτου Δούκα, ο οποίος θα περιλαμβάνει τους χώρους του Café, του Art Shop και της εισόδου.

Σε συνεργασία με το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects οι εσωτερικοί χώροι του κτηρίου θα επανασχεδιαστούν βάσει μιας σύγχρονης αισθητικής και ενός σχεδίου που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σημερινού επισκέπτη, με βασικό γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και την ευκολότερη πρόσβαση ατόμων με δυσκολία κίνησης.

Η ανακαίνιση θα ξεκινήσει από το Aethrion at Cycladic Café με στόχο την ανάπλαση του χώρου και τη διαμόρφωσή του σε ένα σύγχρονο σημείο συνάντησης, διατηρώντας την ιδιαιτερότητά του ως μια ‘κρυμμένη όαση’ στο κέντρο της πόλης. Για αυτόν το λόγο το Café θα παραμείνει κλειστό από τα μέσα Ιουλίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2014.

Το νέο σχέδιο θα επιτρέψει να διευρύνει το Μουσείο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί θέτοντας το πεδίο για νέα προγράμματα που στοχεύουν σε ένα διαρκώς ευρύτερο κοινό.


Το πρόγραμμα ως συνήθως παραμένει ενδιαφέρον και προσελκύει σε μεγάλους αριθμούς το αθηναϊκό κοινό. Σε συνέχεια της επιτυχημένης έκθεσης «Έρως» (2009), ολοκληρώνεται φέτος η τριλογία αρχαιολογικών παρουσιάσεων που αγγίζουν πανανθρώπινα θέματα με τις εκθέσεις «Ίασις: Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό» και «Επέκεινα: Ο θάνατος και η ζωή μετά στην Αρχαία Ελλάδα». Πρόκειται για δύο εκθέσεις οι οποίες θα προσφέρουν μια ξεχωριστή ματιά γύρω από διαχρονικές έννοιες που αφορούν όλους μας, θέτοντας σαφείς παραλληλισμούς ανάμεσα στο χθες και το σήμερα.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes