ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Η Βηθλέεμ σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης, λόγω κορωνοϊού

Οι ισραηλινές αρχές, σε συντονισμό με την Παλαιστινιακή Αρχή, εμπόδισαν σήμερα την είσοδο και την έξοδο επισκεπτών στη Βηθλεέμ, μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω του εντοπισμού κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στην περιοχή ανέφερε ότι περίπου 20 πούλμαν είχαν μπλοκαριστεί στο φυλάκιο ελέγχου στην είσοδο της Βηθλεέμ. Η πόλη, όπου βρίσκεται η Βασιλική της Γεννήσεως, απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την Ιερουσαλήμ. Άλλοι τουρίστες, που βρίσκονται μέσα στην παλαιστιανιακή πόλη και αιφνιδιάστηκαν από την απαγόρευση εισόδου-εξόδου, αναζητούσαν κάποιον τρόπο να φτάσουν στην Ιερουσαλήμ παρακάμπτοντας τα στρατιωτικά φυλάκια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή 16 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στη Δυτική Όχθη, οι εννέα εκ των οποίων στη Βηθλεέμ. Την Πέμπτη κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διατάχθηκε το κλείσιμο της Βασιλικής και απαγορεύτηκε για δύο εβδομάδες η διαμονή τουριστών στην περιοχή της Βηθλεέμ.

Στο Ισραήλ υπάρχουν 21 κρούσματα και οι αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα (πλην ορισμένων εξαιρετικών περιπτώσεων) σε ταξιδιώτες που προέρχονται από πολλές ασιατικές και ευρωπαϊκές χώρες, όπως από τη Γαλλία και τη Γερμανία. Σήμερα το πρωί ματαιώθηκαν οι πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας El Al από τη Ζυρίχη, τη Βαρκελώνη και το Βερολίνο, καθώς και τρεις πτήσεις της Air France από το Παρίσι με προορισμό το Τελ Αβίβ.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Share this:

 
Copyright © 2014 AthensIn. Designed by OddThemes