Ο Σωκράτης Ρωμύλιος αποκαλύπτει το επόμενο κινηματογραφικό του πρότζεκτ


Από όσο έχω ακούσει ολοκληρώνεις το σενάριο της νέας σου ταινίας μικρού μήκους που θα προβληθεί σε διεθνή Φεστιβάλ. Βρίσκεσαι σε διαδικασίες να οργανώσεις την παραγωγή της;
Είμαι στο στάδιο που έχω ολοκληρώσει το σενάριο και το ντεκουπάζ της νέας μου ταινίας μικρού μήκους. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες στην Αθήνα. 

Μπορείς να μας δώσεις μια ιδέα για τη θεματική της νέας ταινίας ή είναι ακόμα πολύ νωρίς;
Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Αυτό που μπορώ να σου αποκαλύψω είναι ότι θα είναι μια κοινωνική ταινία με αρκετές ανατροπές και η πρωταγωνίστρια θα είναι μια νέα ανερχόμενη ηθοποιός.

Υπάρχει περίπτωση να σε δούμε σε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους;
Υπήρχε πράγματι ένας ρόλος που ήθελα να τον υποδυθώ. Αλλά βρίσκομαι σε ένα στάδιο που θέλω να αφιερωθώ στη συγγραφή και στη σκηνοθεσία, οπότε είμαι αρκετά κοντά στον ηθοποιό που θα υποδυθεί το ρόλο.

Η ταινία θα είναι στα ελληνικά ή στα αγγλικά.
Ήθελα η πρώτη μου ταινία να είναι στα ελληνικά. Είναι μια γλώσσα που αγαπάω και το σενάριο το έγραψα κατευθείαν στα ελληνικά. Ασφαλώς αυτή η επιλογή δυσκόλεψε την δυνατότητα χρηματοδότησης αλλά ήταν κάτι αδιαπραγμάτευτο για εμένα. 

Πως θα αντιδρούσες αν είχες μια πρόταση να παίξεις μόνο ως ηθοποιός σε μια ελληνική ή ξένη παραγωγή;
Αν ήταν κάτι στο οποίο θα μπορούσα να ανταπεξέλθω και κάτι που θα μου άρεσε, ναι θα έλεγα φυσικά. Γιατί όχι; Απλά δεν ήταν ποτέ η βασική μου προτεραιότητα. Στο εξωτερικό έμεινα λόγω του συμβολαίου μου και των υποχρεώσεων που έχω με κάποιες γκαλερί.
Αν είχες να διαλέξεις ανάμεσα σε ζωγραφική, φωτογραφία ή σκηνοθεσία τι θα διάλεγες;
Μου είναι αδύνατον να διαλέξω, γιατί η κάθε μορφή τέχνης εκφράζει μια διαφορετική πτυχή της ψυχής μου. Νιώθω πολύ τυχερός που μπορώ να εκφραστώ μέσω αυτών των καλλιτεχνικών δρόμων, αφού έχουν γεμίσει ψυχικά και συναισθηματικά τη ζωή μου. 

Πόσο εύκολο ήταν να σε εμπιστευτούν οι παραγωγοί σε αυτό το νέο σου εγχείρημα;
Ασφαλώς και υπήρχαν δυσκολίες και αμφιβολίες στη αρχή, αλλά αυτά τα εμπόδια με πεισμώνουν και δυναμώνουν τα όνειρα μου. 
Όταν έχεις καλλιτεχνικό όραμα και μπορείς να το εκφράσεις με υπευθυνότητα, σαφήνεια και σοβαρότητα, είναι αρκετά εύκολο να βρεις και τους κατάλληλους συνεργάτες. 
Δεν υπάρχουν σχόλια

Κορωνοϊός: Η Ριάνα έκανε δωρεά 5 εκ. δολαρίων για τη μάχη κατά του ιού

Το Ίδρυμα της τραγουδίστριας της ποπ και R&B, Ριάνα, Clara Lionel Foundation (CLF) δώρισε πέντε εκατομμύρια δολάρια σε διάφορες οργα...