Κριτική: Το ταξίδι της κόκκινης ομπρέλας

Μια ξεχωριστή ιστορία ξετυλίγεται για μικρούς και μεγάλους κάθε Σάββατο μεσημέρι στο θέατρο Εργοτάξιον. Η κόκκινη ομπρέλα βρίσκεται ξεχασμένη στο μουσείο Ουφίτσι της Φλωρεντίας και ένας κόσμος γεμάτος μυστήριο ξετυλίγεται μπροστά της παρασύροντας την, σε ένα ταξίδι στο χρόνο που ενώνει το χτες με το σήμερα.
Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Ελπίδας Μηναδάκη από τις Εκδόσεις Κέδρος.
Σ’ αυτό το μαγικό ταξίδι είχα την ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσα σε μικρά και μεγάλα παιδιά και κατάφερε να με παρασύρει σ’ ένα μαγικό ξεχωριστό κόσμο γνωρίζοντας από κοντά ξεχωριστούς ήρωες!
Κατά την είσοδο σου στο θέατρο, νιώθεις ότι βρίσκεσαι ήδη μέσα στο Μουσείο Ουφίτσι και βλέπεις από κοντά τον ζωγράφο Μποτιτσέλι να περιμένει στωικά την επόμενη θεϊκή έμπνευση του. Οι ήρωες του έργου τραγουδάνε, χορεύουν και παιδαγωγούν τα παιδιά με τον πιο χαρούμενο τρόπο. Πρόκειται για ένα διαδραστικό παραμύθι που καλεί τους μικρούς φίλους να συμμετάσχουν και να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο επί σκηνής στην εξέλιξη της ιστορίας. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της τέχνης.
Η Μάνια Βλαχογιάννη υποδύεται την θεά Αφροδίτη,  ενώ η Ρένα Τσουρή ενσαρκώνει την κόκκινη ομπρέλα. Κατά τη διάρκεια του έργου βλέπουμε τις δύο πρωταγωνίστριες να εναλλάσσουν και να ενσαρκώνουν με εξαιρετική μαεστρία διάφορους ρόλους, όπως τον Μποτιτσέλι, την Αφροδίτη, τον Πήγασο αλλά και τον φύλακα του Μουσείου και φυσικά να μαγνητίζουν το βλέμμα των μικρών και μεγάλων θεατών. Η παράσταση καταφέρνει να ταξιδέψει τα μικρά παιδιά και να τα κάνει να πιστέψουν πως τα πάντα είναι δυνατά με τη δύναμη της αγάπης. 

Η χορογράφος της παράστασης Κλεοπάτρα Ζαριφοπούλου έχει εμπλουτίσει την παράσταση με ένα ξεχωριστό τόνο, με τις εμπνευσμένες χορογραφίες που σε παρασύρουν στην μαγεία του χορού. 
Ο μοναδικός σκηνοθέτης Γιώργος Δουργούτης έχει καταφέρει να εντάξει ενδιαφέρουσες εναλλαγές σκηνών συνδυάζοντας χιούμορ, χαρά αλλά και συγκίνηση, αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις. 
Είναι μια παράσταση που συνιστώ ανεπιφύλακτα καθώς συνδυάζει ουσιαστικό περιεχόμενο δοσμένο απολαυστικά με υπέροχες ερμηνείες.
Κριτική: Σωκράτης Ρωμύλιος

Πού παίζεται
Τεχνοχώρος Εργοτάξιον
Διογένους 1,Άγ. Δημήτριος (μετρό Δάφνη)
Τηλ : 6983930220
Παραστάσεις : Σάβ. 3.30 μ.μ.
Τιμή : € 7.

Λίγα λόγια για την Ελπίδα Μηναδάκη:
Η Ελπίδα Μηναδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή αγαπούσε τα παραμύθια και την τέχνη. Άλλωστε κάθε παραμύθι κρύβει τη δική του τέχνη!
Σπούδασε δημοσιογραφία και διαφήμιση. Κι αυτό, φαίνεται, της έμεινε κουσούρι μέχρι σήμερα.
Ακόμα ψάχνει για απαντήσεις, αλλά ταυτόχρονα διαφημίζει την καλή πλευρά της ζωής.
Γιατί η ζωή μοιάζει με πίνακα, και ο καθένας από εμάς μπορεί να τη ζωγραφίσει με τα δικά του χρώματα.
Έχει συνεργαστεί με διάφορα μέσα ενημέρωσης και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά κι εφημερίδες.
Παράλληλα, έχει εργαστεί ως κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρίες.
Σήμερα συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου Θεατρομάθεια που πραγματοποιεί θεατρικές παραστάσεις συμμετοχικού θεάτρου για παιδιά.
Έχει εκδώσει ήδη ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο «Λίτσα, η Σακουλίτσα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

MySpace: Χάθηκαν 50 εκατομμύρια τραγούδια

Το MySpace, ένα από τα πρώτα και δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως μεταξύ των νέων μουσικών, προτού επικρατήσει το Faceboo...