Γιατί οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση προσελκύουν αρνητικά άτομα (και πώς να σπάσεις τον φαύλο κύκλο)

Ως ενσυναίσθηση ορίζεται η συναισθηματική ταύτιση με την ψυχική κατάσταση ενός άλλου ατόμου, και η κατανόηση της συμπεριφοράς και των κινήτρων του.
Οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση αρέσκονται στο να βοηθούν όλους τους ανθρώπους καθώς προσπαθούν να δουν τα θετικά σημεία σε κάθε άνθρωπο. Αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις πράξεις τους και ζητούν συγνώμη όταν διαπιστώνουν ότι έβλαψαν κάποιον. Πιστεύουν ότι και οι άλλοι άνθρωποι είναι εξίσου καλοί, αξιοπρεπείς και δίκαιοι και είναι πάντα έτοιμοι να σώσουν τους άλλους, ξεχνώντας όμως να σώσουν τον εαυτό τους.
Έχεις το μαγνήτη και το ξέρεις!
Πολύ συχνά οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση αναριωτιούνται γιατί έχουν τον μαγνήτη και προσελκύουν αρνητικά άτομα.
Οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση προσελκύουν κυρίως τοξικά άτομα δίπλα τους, επειδή δεν αναλαμβάνουν μόνο την ευθύνη για τον εαυτό τους, αλλά είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν την ευθύνη και για τους άλλους ανθρώπους και για τις σχέσεις τους.
Αν κάποιος άνθρωπος πληγωθεί, ή αναστατωθεί ή θυμώσει θα είναι οι πρώτοι που θα αναλάβουν την ευθύνη για την επίλυση τους, λες και για όλα τα προβλήματα του κόσμου ευθύνονται αυτοί. 
Στον αντίποδα οι τοξικοί άνθρωποι μπορεί να κάνουν τις χειρότερες πράξεις ή να λένε τα χειρότερα, αλλά δεν δικαιολογούνται ποτέ, γιατί έχουν βαθιά μέσα τους την πεποίθηση, ότι ποτέ δε φταίνε! Για εκείνους βλέπεις φταίνε πάντα οι άλλοι... η κοινωνία, η μοίρα ή ο ανάδρομος Ερμής! 
Αυτή η γενναιοδωρία και η ενοχή των ανθρώπων με ενσυναίσθηση, ν’ αναλαμβάνουν ευθύνες (που συνήθως δεν τους ανήκουν), τους καθιστούν άψογα θύματα.
Οι τοξικοί άνθρωποι ψάχνουν σαν αρπακτικά για τέτοιου είδους θύματα αφού είναι άκρως βολικό για τους ίδιους, να έχουν δίπλα τους άτομα που θα τους υπακούν και θα αναλαμβάνουν να επιλύουν τα δικά τους λάθη και προβλήματα. Ο τοξικός άνθρωπος αρέσκεται στο να έχει δίπλα του άτομα που θα τους επιρρίψει ευθύνες ανά πάσα ώρα και στιγμή για κάθε άσχημο που συνέβη ή θα συμβεί στη ζωή του. Κάπου εδώ αναλαμβάνει το ρόλο του ο άνθρωπος με ενσυναίσθηση για να τον καθησυχάσει, να τον παρηγορήσει ή να βρει τη λύση σ΄ ένα πρόβλημα που έχει ξεκινήσει και ευθύνεται εξ ολοκλήρου το ψυχικό βαμπίρ που έχει για παρέα (π.χ. φίλος, γνωστός ή συγγενής).
Ως επακόλουθο δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος και κάπου εδώ ξέρεις γιατί έχεις το μαγνήτη…! Γιατί σ’ όλο το αυτό το «έγκλημα» εν αγνοία σου, γίνεσαι συνένοχος καθώς παρηγορείς ένα άτομο που έφταιξε και πρέπει να "πληρώσει" για τις πράξεις του. Γιατί μόνο αν επωμιστεί τις συνέπειες των λαθών του, μπορεί να μάθει, (όπως μάθαμε άλλωστε όλοι μας) αλλά και να υπάρξει αληθινή και ουσιαστική δικαιοσύνη και ισορροπία. Όσο θα προσφέρεις ψυχική κάλυψη και σιγουριά σε άτομα που δεν αξίζουν, τόσο αυτός ο "μαγνήτης" ή το "μαύρο σύννεφο" θα σε ακολουθεί σε κάθε σου κίνηση, γιατί ενώ ήρθες για να φωτίσεις πνευματικά τον κόσμο, κατέληξες να γίνεις συνένοχος σ΄ένα ρόλο που δεν σου ταιριάζει... 
Είναι καθαρά δική σου επιλογή να σπάσεις αυτό το φαύλο κύκλο!
Λίγα μαθήματα που πρέπει να πάρεις
Δεν είμαστε υπεύθυνοι για το πώς αισθάνονται όλοι οι άλλοι.
Δεν είναι πάντα δικό μας το λάθος.
Δεν είμαστε οι μόνοι που είναι υπεύθυνοι για τον "καθορισμό" μιας σχέσης.
Σταμάτα να αισθάνεσαι ένοχος για ό,τι συμβαίνει.
Σταμάτα να απολογείσαι και να δικαιολογείσαι!
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι καλοί και ούτε θέλουν και ούτε πρόκειται να γίνουν.
Υπάρχουν άνθρωποι που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και μάλλον θα πεθάνουν μίζεροι, τοξικοί και αρνητικοί, γιατί έτσι επέλεξαν να ζήσουν και αυτό πρέπει να το σεβαστείς.
Μόλις σταματήσεις να το παίζεις "Διευθυντής του Σύμπαντος" και δώσεις ευθύνη εκεί που πρέπει, θα σταματήσεις να προσελκύεις και τοξικούς ανθρώπους. 
Η ενσυναίθηση είναι δώρο και γι΄αυτό το λόγο, φρόντισε να την διαφυλάξεις και δείξε την συμπόνοια σου και την κατανόηση σου, στους σωστούς ανθρώπους, που θα την εκτιμήσουν!
Δεν υπάρχουν σχόλια

Ένα μοναδικό πείραμα έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα μοναδικό πείραμα συμβαίνει στο Μέγαρο Μουσική Αθηνών! Το «πείραμα της διπλής σχισμής», που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του εικοστού ...